Τόσο καιρό ασχολούμαστε με το πόσους ακόλουθους έχουν οι top influencers της χώρας και πόσα likes παίρνουν. Αυτό που ελάχιστοι παρατηρούν όταν μπαίνουν στο προφίλ ενός «διάσημου» είναι πόσους ακολουθεί εκείνος- εκτός αν υπάρχουν φήμες περί χωρισμού και αναζητάμε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο-.

Με μια γρήγορη ματιά στα Instagram accounts των αγαπημένων Kim Kardashian και του υπόλοιπου κακού συναπαντήματος, ανακαλύψαμε ότι τα άτομα που ακολουθούν, κυμαίνονται στα 200. Αθροιστικά αυτοί που ακολουθούν οι Kim, Kylie και Kendall δεν ξεπερνούν αθροιστικά τους 450.

Συχνά πρόκειται για άτομα της οικογένειάς του, με την Kim να ακολουθεί 154, η Kylie μόλις 77, ενώ η Kendall είναι πιο γενναιόδωρη και ακολουθεί 214.

Πόσους ακολουθούν οι εγχώριοι celebrities στο Instagram

Και οι Έλληνες celebrities δεν πάνε πίσω, αφού ακολουθούν το ίδιο trend. Η Ελένη Μενεγάκη ενώ μετρά 1,2 εκατομμύρια followers ακολουθεί 74 μόλις άτομα, ενώ η Φαίη Σκορδά με 1 εκατομμύριο ακολουθά 2,767 – αρκετούς-.

Από την άλλη η Ιώαννα Τούνη με 810 χιλιάδες followers ακολουθάει 322, ο Σάκης Τανιμανίδης με 960 χιλιάδες έχει κάνει follow 1,065, ενώ η Χριστίνα Μπόμπα με 713 χιλιάδες followers ακολουθά 1,668.

Ο Άκης Πετρετζίκης επίσης ακολουθάει 392 άτομα – είχε πει ότι δεν ακολουθάει την γυναίκα του για να μην την βρούμε- ενώ ο ίδιος έχει 1,7 εκατομμύρια ακόλουθους, η Αθηνά Οικονομάκου με 1,1 εκατομμύρια followers ακολουθά 2,785 χρήστες και τέλος ο Σάκης Ρουβάς με 917 χιλιάδες ακόλουθους έχει κάνει follow back μόλις σε 100!

Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι οι περισσότεροι είναι επιλεκτικοί με τα άτομα – αφού μπορεί σε αριθμό να μην αγγίζουν καν αυτούς που συνεργάζονται κάθε χρονιά -και τις σελίδες που ακολουθούν, οι οποίες είναι κυρίως περιοδικά και οίκοι μόδας. Καθόλου άδικο και κατακριτέο πάντως.