Τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια που η απειλή του Covid-19 ήταν ακόμη φρέσκια, πάρα πολλά ζευγάρια ακύρωσαν τους γάμους και τα βαφτίσια που είχαν προγραμματισμένα, καθώς πολλοί καλεσμένοι δεν θα ερχόντουσαν.

Φέτος το καλοκαίρι -άσχετα που τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα- ήρθε η ώρα να γίνουν όλες αυτές οι τελετές. Και όταν λέμε όλες, εννοούμε ΟΛΕΣ. Σε σημείο που να έχουμε να πάμε και σε 2 γάμους ή βαφτίσια κάθε Σάββατο και κάθε Κυριακή.

Έτσι, θέλουμε να κάνουμε μία έκκληση στα απανταχού αγαπημένα ζευγάρια γύρω μας: please, σταματήστε να παντρεύεστε και να βαφτίζετε τα παιδιά σας. Δεν προλαβαίνουμε να πάμε σε όλους και έχουμε ξεμείνει και από λεφτά. 

γάμοι

Κριντζ.

Αρχικά,  δεν φτάνει που παντρεύεστε αλλά επιλέγετε και την τοποθεσία που θα βολεύει όσο λιγότερο γίνεται τους καλεσμένους.

2 ώρες οδήγηση για κτήμα έξω από την Αθήνα, γλυκούλι εκκλησάκι στην Βάρκιζα (ενώ μένουμε όλοι Νέα Ερυθραία), βάφτιση μέρα μεσημέρι κυριακάτικα στο Αιγάλεω που αν φέρουμε ο παππούς και η γιαγιά κοντεύουν να λιποθυμήσουν από τον ήλιο και όλα αυτά τα καλά.

Ένα μπάνιο στην θάλασσα δεν έχουμε κάνει ακόμη. Τρέχουμε κάθε σκ από γάμο σε βάφτιση. 

Το μεγαλύτερο θράσος το έχουν αυτοί που κάνουν τις τελετές σε μακρινά μέρη όπως χωριά και νησιά. Ναι, μισό να χαλάσω τις ήδη ελάχιστες άδειές μου και να παρακαλέσω το αφεντικό για να έρθω στο χωριό να δω το σόι που κάθε φορά που με βλέπει με ρωτάει γιατί πάχυνα (breaking news: δεν γίνεται να είμαι 45 κιλά όπως στα 16 που με είδες τελευταία φορά, θεία) και πότε θα παντρευτώ.

Ακούγεται τέλειο. Εγώ δεν έρχομαι, έτσι και αλλιώς σε 3 χρόνια θα έχετε πάρει διαζύγιο.

Να μην μιλήσουμε γενικότερα για τους καλεσμένους. Άτομα που έχουμε να δούμε χρόνια, δεν πολύ συμπαθούμε και έρχονται να μας μιλήσουν μόνο για να μας κάνουν επίδειξη του πόσο πιο πετυχημένοι από εμάς είναι.

Το χειρότερο; Αγαπητοί μέλλοντες νιόπαντροι, μας τέλειωσαν τα λεφτά. Ήδη παλεύουμε να τα βγάλουμε πέρα με την ακρίβεια και κάνουμε οικονομία και στο τελευταίο ευρώ μπας και πάμε κανα τριήμερο στο νησί να δούμε λίγη θάλασσα. Δεν μας φτάνουν να αγοράζουμε κάθε ΣΚ κυριλέ αμφιέσεις για να παρευρεθούμε στις γιορτές σας.

Ούτε να δώσουμε 100-200 ευρώ για δώρο. Το ξέρουμε ότι κατάξοδευτήκατε αλλά δεν μας φτάνουν να πάμε στον γάμο του τριτοξάδερφου με τον οποίον έχουμε να μιλήσουμε από τότε που παίξαμε μπουγέλο στα 13 στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Τέλος, όποιος έχει πει ότι πήγε σε γάμο φέτος και πέρασε τέλεια, λέει ψέματα. Φέρτε ανιχνευτή ψεύδους, λέει ΨΕΜΑΤΑ.

Ξέρετε ποια είναι η αγαπημένη μας κατηγορία ανθρώπων; Αυτοί που κάνουν γαμοβαφτίσεις. Ξέρουν ότι θα μας ταλαιπωρήσουν, γι’ αυτό κάνουν 2 σε 1 και μας φέρνουν μία και καλή να «μοιραστούν την χαρά τους» μαζί σου. Να ‘στε καλά, να ζήσετε.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

5 πράγματα που θα δεις μόνο στα Rooms to Let των νησιών – Το 3ο φωνάζει «ελληνικό καλοκαίρι»

5 μέρη όπου μπορεί να εμφανιστεί από το πουθενά ο… Τάσος Ξιαρχό

Σταμάτης Γονίδης ft. Damian Marley και άλλα 5 αναπάντεχα ντουέτα που δεν περίμενες ότι θα δεις