Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς τα μαλλιά του Στέφανου Τσιτσιπά διατηρούνται λαμπερά και υγιή; Αν ναι, τότε σας έχουμε την απάντηση. Αν πάλι όχι, ήρθε η ώρα να παρατηρήσετε τις ελαφρές χρυσαφένιες μπούκλες που κρύβονται πίσω από την αγωνιστική του κορδέλα. Ο Έλληνας τενίστας μοιράστηκε μερικά από τα πιο κρυφά μυστικά του, που θα βοηθήσουν τις πιο ένθερμες φανς του.

Αυτή την φορά δεν προκαλεί, αλλά και πάλι γίνεται αντικείμενο συζητήσεων για τα «γιατροσόφια» του. Σε συνέντευξη στο Βρετανικό BBC μίλησε για τη καθιερωμένη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών του, δηλώνοντας πως χτενίζει τα μαλλιά του για 20 λεπτά. Σαν «μάσκα», χρησιμοποιεί ελαιόλαδο και ρίγανη. Greek salad με λίγα λόγια.

Και έτσι τιμά τα πατροπαράδοτα και τα ελληνικά προϊόντα. «Ξοδεύω 20 λεπτά για να τα χτενίζω. Τα πλένω δύο φορές και αμέσως μετά βάζω τη μάσκα μου. Βάζω πολύ απαλά το ελαιόλαδο στα μαλλιά μου. Ακριβώς πριν κοιμηθώ φροντίζω πάντα να βάζω λίγο baby oil σε συνδυασμό με λίγη ρίγανη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τσιτσιπάς.

Λαϊκό παιδί είναι, τσάμπα τόσο κράξιμο. Πάει κόντρα στα τόσα brands και προτείνει φυσικές λύσεις. Εμείς βρήκαμε κάποιες πιο αποτελεσματικές μάσκες για πρόσωπο/σώμα και μερικά γιατροσόφια που αν θέλει μπορεί να τα δοκιμάσει. Ας ελπίσουμε μόνο να μην ακολουθήσει την τακτική της Kim Kardashian, η οποία θα έβαζε και σκ@τα στο πρόσωπό της για να μείνει για πάντα νέα.

Γιατροσόφια καλύτερα από αυτά του Τσιτσιπά

Ληγμένη φέτα για το πρόσωπο

Όλοι γνωρίζουμε ότι το τυρί, όταν λήγει, είναι πλούσιο σε μύκητες. Αυτό που μπορεί να μην ξέρατε είναι ότι οι μύκητες κάνουν καλό στην υγεία. Κάποιοι μύκητες είναι αναγκαίοι για την ομαλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Ειδικά αυτοί του εντέρου. Κάποιοι λένε ότι πρέπει να μένουν και στο σώμα ή το πρόσωπο, αρνούμενοι τα εμπορικά προϊόντα. Βάλτε το για μερικά δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων, απλώστε το στο πρόσωπό για τη σωστή ισορροπία της μικρό βιοποικιλότητας του προσώπου. Σαν εναλλακτική προτείνουμε το ληγμένο γιαούρτι.

Πιες κρεμμυδόζουμο με μέλι ή πετιμέζι

Μια παλιά τεχνική που μπορεί να έχεις ακούσει από τη γιαγιά σου. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα μπορούσε να εφαρμόζει αυτό το γιατροσόφι στην καθημερινότητά του, πριν από κάθε αγώνα. Λένε ότι αν το πιείς πριν πέσεις για ύπνο, το κρεμμυδόζουμο με μέλι ή πετιμέζι, βοηθάει στην αντιμετώπιση της γρίπης. Το κρεμμύδι από μόνο του βοηθά στα σπυριά, λόγω στην αντιφλεγμονώδη δράση του και απαλύνει τον πόνο από χτυπήματα. Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, πώς έχει αυτό το βελούδινο δέρμα και γιατί είναι τούρμπο στο τερέν.

Νερό βροχής για καλύτερo peeling

Από τα αρχαιότατα χρόνια ακούγεται ότι αν μαζέψεις νερό βροχής και το πιείς κάτω από την πανσέληνο, τότε θα μείνεις για πάντα νέος. Αν βρεις δάκρυα δράκου τότε έχεις φτιάξει το απόλυτο ελιξίριο της νιότης. Πλάκα κάνουμε. Απλά μπορεί να μαζέψει νερό και λίγο χώμα για ένα φυσικό peeling σώματος. Γιατί στην παραλία δεν το κάνουν;

Αβοκάντο με τζατζίκι για το πρόσωπο

Το αβοκάντο δεν είναι μόνο για σαλάτες σε εικόνες του Instagram. Έχει πολλαπλά οφέλη κι αυτή την φορά δεν τρολάρουμε. Θα μπορούσε να το βάζει στα μάτια, για να φύγουν οι μαύροι κύκλοι. Είναι τυχαίο που δεν έχει; Μάλλον θα ξέρει ότι το έλαιο αβοκάντο είναι γνωστό για την αντιγηραντική του δράση καθώς περιέχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες. Για να βάλεις και κάτι ελληνικό στη συνταγή, μπορείς να αλείψεις τζατζίκι στο υπόλοιπο πρόσωπο. Το τζατζίκι περιέχει γιαούρτι που όπως διαβάσατε συσφίγγει το δέρμα…Ωστόσο πρέπει να κοιμηθείς με αυτό. Δεν πειράζει που θα βρωμάς χωριάτικη σαλάτα σε συνδυασμό με τη ρίγανη στο πρόσωπο. Σκέψου τα οφέλη. Μια βραδινή μάσκα που δεν θα σε απογοητεύσει.

Χρησιμοποιημένο καμένο λάδι

Το χιλιοκαμένο λάδι που βρωμάει τηγανίλα λένε ότι βοηθάει στις σπασμένες άκρες. Μπορείς να πας να ζητήσεις λίγο από το σουβλατζίδικο της γειτονιάς σου ή να το μαζεύεις σε μια μπουκάλα μετά από κάθε τηγάνισμα. Το ήξερες αυτό Στέφανε; Έξτρα bonus: ρίξτε ένα αυγό με μέλι για εντατική φροντίδα.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τι μπορεί να είπε στον πατέρα του πριν διακόψει την προπόνηση

Όχι, δεν είναι role play – Ταϊβανέζος καθηγητής ανεβάζει tutorial μαθηματικών στο Pornhub

Ελλάδα χώρα του φωτός: Χημικές τουαλέτες «στολίζουν» τα αξιοθέατα του κέντρου της Αθήνας