Στο τελευταίο επεισόδιο του Survivor 5, μάθαμε για το περιβόητο «σχέδιο Μαρτίκα». Ένα δαιμονικό σχέδιο που ακούγεται σαν κάποιο backup plan, που θα τεθεί σε αφορμή σε περίπτωση που όλα τα υπόλοιπα αποτύχουν και πιθανόν θα τα τινάξει κι αυτό όλα στον αέρα. Βέβαια, μας έφερε αντιμέτωπους με μια πολύ σκοτεινή ιδέα. Μας έκανε να ανοίξουμε τα μάτια μας και με όση φαντασία έχουμε, είδαμε για λίγο τον Μαρτίκα ως Professor, ως τον εγκέφαλο. Ποιους θα έβαζε στην ομάδα «αυτοκτονίας» του όμως;

Μαρτίκας

Γιώργος Κατσαούνης

Ο ίδιος απέρριψε τον Κατσαούνη, όταν το ρώτησε όταν θα τον έβαζε στο team του, λέγοντάς του ότι θα τους έστελνε κατευθείαν φυλακή. Μέσα σε όλη αυτήν την παράνοια όμως, πιστεύουμε ότι και ο Κατσαούνης έχει μια θέση στο cast από τα Lidl του «La Casa de Papel». Αν ο Μαρτίκας ήταν ο Professor, ο Τσακατσούκας θα ήταν ο Ρίο. Αυτός που τα τίναξε όλα στον αέρα με τον αλαζονικό του χαρακτήρα και την μαγκιά του. Όλη η ομάδα τρέχει να σώσει τα ασυμμάζευτα και δημιουργεί εντάσεις.

κατσαούνης

Μυριέλλα Κουρεντή

Η Μυριέλλα θα μπορούσε να είναι η Αλίσια Σιέρα, η μπατσίνα ορκισμένη εχθρός της ομάδας. Στον τελευταίο κύκλο – spoiler alert- γυρνάει την μπιφτέκα όταν ζορίζεται και πάει με την πλευρά του Professor. Το παίζει σε διπλό ταμπλό, όπως κι η Μυριέλλα. Μην ξεχνάμε ότι αυτή διέταξε να σκοτωθεί η Ναιρόμπι.

Μυριέλλα

Αθηνά Ευμορφιάδη

Η Ναιρόμπι, λοιπόν, στο Survivor θα μπορούσε να είναι η Αθηνά, λόγω εξωτερικής κυρίως εμφάνισης. Έχουν και κάποια κοινά στοιχεία στον χαρακτήρα τους. Είναι ντόμπρες και νοιάζονται για την ευημερία της ομάδας. Ωστόσο, η Ναιρόμπι απέφευγε τις εντάσεις με το υπόλοιπο team, κάτι που υποστήριζε στην αρχή κι η Αθηνά, αλλά δεν το είδαμε ποτέ να συμβαίνει.

Αθηνά

Σοφιάννα Αβραμάκη

Αν και Ρίο βάλαμε τον Κατσαούνη, και ως γνωστόν πάει μαζί με την Τόκιο, που θεωρητικά θα ήταν η Μυριέλλα, επιλέξαμε την Σοφιάννα. Όχι για κάποιον ιδιαίτερο λόγο, απλά δικαιωματικά της ανήκει ο ρόλος. Αποφασιστική, αμείλικτη και σέξι. Καλείται πολλές φορές να «κουβαλήσει» τους Μαχητές, σαν την Τόκιο. Είναι shooter άλλωστε. 

Σοφιάνα

Ασημίνα Χατζηανδρέου

Η Ασημίνα θα μπορούσε να είναι η Μανίλα γιατί είναι μαχίμι και πολλές φορές την έχουμε δει να ξεσπάει. Αν και σε κρίσιμες φάσεις η Μανίλα είχε κάποια μικρά ξεσπάσματα και flashbacks από το παρελθόν – συνοδευόμενα από κλάματα- όπως κι η Ασημίνα, δεν έχασαν τον εαυτό τους και το πήγαν μέχρι τέλους. Ναι, δεν τα παρατάνε ποτέ.

Ασημίνα

Ευρυδίκη Παπαδοπούλου

Η Ευρυδίκη ταιριάζει με τη Λισαβόνα, μιας και δείχνει ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Δεν της το είχαμε. Θα μπορούσε να κάνει στροφή στην καριέρα της και να γίνει αστυνομικός. Μπορεί να καταλάβει τους χαρακτήρες των άλλων, την στρατηγική του καθενός και πάντα πάει με το δίκιο.

Ευρυδίκη

Γιωρίκας Πηλίδης

Για να πάμε και λίγο βάσει των όσων συμβαίνουν στο ριάλιτι επιβίωσης, ο Γιωρίκας Πηλίδης θα μπορούσε να είναι ο Ντένβερ, που συχνά τσαμπουκαλευόταν με τον Ρίο (Κατσαούνη). Το έχουμε δει να συμβαίνει, οπότε δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάποιον καλύτερο για τη θέση. Δύο χαρακτήρες που φαίνεται να ακολουθούν κάποιες συγκεκριμένες αξίες, ο Γιωρίκας αυτές του αθλητισμού κι ο Ντένβερ αυτές που του πέρασε ο πατέρας του. Βέβαια, ο Πηλίδης είναι πολύ πιο συγκρατημένος από τον Ντένβερ.

Γιωρίκας

Βαλάντης

Τώρα πάμε στο δύσκολο κομμάτι. Ποιος θα ήταν ο Βερολίνο, ο αδερφός του Professor και mastermind ουσιαστικά των σχεδίων. Προσανατολιζόμαστε στον Βαλάντη, ο οποίος έδειξε ένα διπολικό και εκρηκτικό χαρακτήρα, όπως και ο Βερολίνο. Πολλοί ξέσπασαν όλο το hate πάνω του, όπως συνέβη και με τον χαρακτήρα του Berlin, και έκανε πολύ καλό manipulating στην ομάδα. Επίσης, έτζασε νωρίς νωρίς.

Βαλάντης

Λάμπρος Κωνσταντάρας

Μένουν ο Μπογκοτά που πάει γάντι στον Λάμπρο Κωνσταντάρα, καθώς έχει δείξει ότι παίζει πολύ με το μυαλό. Σκέφτεται την κάθε του κίνηση, όπως κι ο Μπογκοτά, που είχε ένα πολύ καλά σχεδιασμένο σχέδιο για το πώς θα βγάλουν τον χρυσό. Σαν στρατιωτάκια, επίσης, εκτελούν τις εντολές που τους δίνουν.

Κωνσταντάρας

Απόστολος Ρουβάς

Ακόμα, ο Μαρσέιγ, θα μπορούσε να είναι ο Απόστολος Ρουβάς, γιατί μένει σχεδόν πάντα αμέτοχος από την άλλη ομάδα και αποφεύγει τις συγκρούσεις. Τον Μαρσέιγ έχουμε δει να ξελασπώνει την υπόλοιπη ομάδα, όπως αντίστοιχα ο Ρουβάς έχει αποδειχθεί συνδετικός κρίκος στου Διάσημους. Γενικότερα είναι και οι δύο ζεν.

Ρουβάς

Θανάσης Βισκαδουράκης

Μαζί με τον Μαρσέιγ πήγαινε πακέτο ο Benjamin, δηλαδή ο Παπούα Βισκαδουράκης. Ο ρόλος του Benjamin αποδείχθηκε ύψιστης σημασίας στο πιο κομβικό σημείο, όπως και ο ρόλος του Θανάση στην ομάδα που την κοούτσαρε με όλα τα μέσα.

Βισκαδουράκης

Άρης Σοϊλέδης

Α, ξεχάσαμε και τον τύπο με το σκουλαρίκι που μπήκε μετά στην σειρά, τον Παμπλόνα, ο οποίος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Άρη Σοϊλέδη. Καταρχάς μοιάζουν. Κατά δεύτερον έχουν κι οι δύο μια έπαρση και παλεύουν να ενσωματωθούν με τους υπόλοιπους. Τι λέτε πάει στη μπουζού το team;

Σοιλέδης