Ο Gerard Depardieu είναι μια από τις πολύ αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του παγκόσμιου κινηματογράφου και ένας από τους λόγους αφορά στην κίνησή του το 2013 να καταφύγει στη Ρωσία για να πάρει ρώσικο διαβατήριο και να φορολογείται εκεί, αντί για τη Γαλλία, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση είχε τότε ανακοινώσει ότι θα φορολογεί με 75% όσους έχουν εισόδημα 1 εκατομμύριο ευρώ και πάνω.

Η Ρωσία τον είχε υποδεχτεί με ανοιχτές αγκάλες και είχε κατευθυνθεί στο Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα, όπου παραθέριζε ο Putin. Ο Depardieu έβγαλε και φωτογραφίες με τον Ρώσο Πρόεδρο, όπου αντάλλασσαν χειραψίες, τον είχε επευφημίσει και είχε κάνει λόγο για μια καταπληκτική δημοκρατία, ως προς το πολίτευμα της Ρωσίας.

Ένα χρόνο μετά, η Ρωσία εισέβαλλε στην Ουκρανία, στην Κριμαία και άρχιζε ένας πόλεμος που θα κατέληγε στην προσάρτηση της περιοχής στα ρώσικα εδάφη. Ο Gerard Depardieu είχε επικροτήσει αυτή την προσάρτηση και η Ουκρανία είχε προβεί σε έναν αποκλεισμό του ηθοποιού από την είσοδο στη χώρα για πέντε χρόνια. Αυτός ο αποκλεισμός ολοκληρώθηκε το 2020.

Τώρα, που ο Putin έχει εξαπολύσει πόλεμο στην Ουκρανία, ο Depardieu προφανώς ήρθε στα συγκαλά του και καταδίκασε τον πόλεμο, στηρίζοντας όμως τον ρωσικό λαό. «Οι Ρώσοι δεν είναι υπεύθυνοι γι΄αυτές τις τρελές και απαράδεκτες πράξεις των ηγετών τους όπως ο Vladimir Putin», δήλωσε ο Γάλλος ηθοποιός και από το Κρεμλίνο έσπευσαν να του απαντήσουν.

Ο Dmitry Peskov πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Putin, είπε ότι ο Depardieu «δεν καταλαβαίνει προφανώς απόλυτα την κατάσταση στην Ουκρανία και αν θέλει, προτίθεμαι να του την εξηγήσω».

Ο Depardieu για πρώτη φορά τα βάζει με τον Putin και δείχνει περισσότερο θάρρος από άλλους που δεν τολμούν να ονοματίσουν το ποιος κάνει αυτή την εισβολή, αυτόν τον πόλεμο. Μάλιστα, δεσμεύτηκε να δώσει τα έσοδα του από τρεις συναυλίες που θα κάνει στο Παρίσι, σε Ουκρανούς που είναι θύματα αυτού του τραγικού και αδελφοκτόνου πολέμου.

Πηγή: BBC

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Vladimir Putin: Τέλος η συνεργασία με τη Δύση – «Μπλόκο» στο φυσικό αέριο αν δεν πληρωθεί σε ρούβλια

Evgeny Chichvarkin: Ένας από τους λίγους Ρώσους που δεν έχει τιμωρήσει η Αγγλία – Ποιος είναι ο λόγος

Ισραήλ – Παλαιστίνη: Ένα χρόνο μετά τη σύρραξη στη Δυτική Όχθη, αναζωπυρώνεται η πολεμική διάθεση