Συμμετέχοντας στις προετοιμασίες για τον εορτασμό των γενεθλίων της Βασίλισσας Ελισάβετ, ο Πρίγκιπας William εμφανίστηκε στην πρόβα της εκδήλωσης Trooping The Colour. Τι ήταν, όμως, αυτό που έκανε όλο το διαδίκτυο να εξαπολύσει μένος προς το πρόσωπό του; Ο 40χρονος Δούκας του Κέιμπριτζ έγινε το στόχαστρο ενός μεγάλου κύματος αντιδράσεων από το κοινό όχι για την δική του εμφάνιση αλλά του… αλόγου του.

Συγκεκριμένα, το μαύρο άλογο που επέβαινε ο ίδιος περπατούσε αργά με σκυμμένο το κεφάλι ενώ φαινόταν καταπονημένο και «ναρκωμένο». Πολλοί μίλησαν για κακοποίηση του ζώου στα πλαίσια μίας «απαρχαιωμένης» τελετής ενώ θέση πήρε ακόμη και η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων, PETA

Συγκεκριμένα, η Ελίζα Άλεν, αντιπρόεδρος της PETA άφησε να εννοηθεί ότι το άλογο με το όνομα Τζορτζ ήταν ενδεχομένως όντως ναρκωμένο ή πονούσε. «Μερικές φορές τα άλογα χαμηλώνουν το κεφάλι τους ή κινούνται περίεργα όταν είναι πονεμένα ή τραυματισμένα», αναφέρει.

Ακόμη, συνεχίζει κάνοντας ξεκάθαρη την στάση της κατά στην χρήση αλόγων για τέτοιες εκδηλώσεις: «Επειδή τα άλογα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούνται για ιπποδρομίες, είναι πολύ νευρικά και τρομάζουν εύκολα από το θόρυβο και την απροσδόκητη αναστάτωση, γεγονός που μπορεί να τα κάνει να ξεφύγουν, οι χειριστές κάποιες φορές χορηγούν ηρεμιστικά στα ζώα πριν από δημόσιες επιδείξεις. Ένα σημάδι ότι δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν τα άλογα σε μεγάλες παρελάσεις».

«Δεν ξέρουμε εάν είναι το άλογο του William εναρκωμένο ή απλά πονεμένο, καθώς τα ζώα αυτά συνηθίζουν να σκύβουν το κεφάλι όταν έχουν δεχτεί κακοποίηση» καταλήγει.

Τα άλογα που συμμετέχουν σε τέτοιες παρελάσεις υποβάλλονται σε ειδική εκπαίδευση ώστε να μην αντιδρούν στον θόρυβο και το συνωστισμό. Επίσης, εκπαιδεύονται για να αισθάνονται άνετα να στέκονται ακίνητα για μεγάλα χρονικά διαστήματα και να συνηθίζουν το βάρος του επιπλέον εξοπλισμού. Οι πρακτικές αυτές χαρακτηρίζονται από πολλούς «κακοποιητικές» για τα ζώα.

Η παρέλαση στην οποία θα ξανά δούμε το εν λόγω άλογο με τον William ως αναβάτη θα γίνει στις 2 Ιουνίου για τα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ. Θα τον δούμε πάνω στο ίδιο άλογο; Αμφίβολο.

Το παλάτι έχει αποφύγει να απαντήσει στις φήμες για την κακοποίηση του ζώου.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Johnny Depp – Amber Heard: Ποιο το μέλλον τους στο Hollywood μετά την αμφιλεγόμενη δίκη;

Kalush Orchestra: Πούλησαν το τρόπαιο της Eurovision για να αγοράσουν drones για την Ουκρανία

Camila Cabello: Ενοχλήθηκε με τους φιλάθλους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ – «Ήταν αγενές αυτό που έκαναν»