Σύμφωνα με την Daily Mail, οι πρίγκιπες Harry και Andrew, αντιμετωπίζουν μια νέα πρόκληση, απευθείας από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, το οποίο επιθυμεί την δημόσια ταπείνωση τους, για μια ακόμη φορά. Πιο συγκεκριμένα, οι αξιωματούχοι του παλατιού, ψάχνουν τρόπους για να αφαιρέσουν έναν ακόμη σημαντικό ρόλο τους και αρνούνται να τους παρασημοφορήσουν με το μετάλλιο Ιωβηλαίο που δίδεται σε όλους τους βετεράνους.

Πηγές απευθείας από το βρετανικό παλάτι, αναφέρουν πως οι δύο πρίγκιπες, θα χάσουν την ιδιότητα τους ως «Σύμβουλοι του Κράτους». Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που αναγκάζονται να απαρνηθούν κάποιον επίσημο τίτλο.

Η ιδιότητα του «Συμβούλου του Κράτους» αποδίδεται στη σύζυγο του μονάρχη και τα επόμενα τέσσερα άτομα στη σειρά διαδοχής, άνω των 21 ετών. Οι σύμβουλοι, είναι εξουσιοδοτημένοι να εκτελούν τα περισσότερα από τα επίσημα καθήκοντα, όπως η συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Privy Council, η υπογραφή εγγράφων ρουτίνας και η παραλαβή των διαπιστευτηρίων των νέων πρεσβευτών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρίγκιπας Andrew: Αντιμέτωπος με δίκη στη Νέα Υόρκη για σεξουαλική κακοποίηση

Τόσο ο πρίγκιπας Harry όσο και ο πρίγκιπας Andrew, έχουν στερηθεί τις βασιλικές τους πατρωνίες και τους στρατιωτικούς τους τίτλους, λόγω της απόφασης του πρώτου να εγκαταλείψει τη βασιλική οικογένεια και των συνεχιζόμενων νομικών προβλημάτων του δεύτερου.

Πηγές επιβεβαίωσαν ότι, μαζί με τον Κάρολο- ο οποίος έχει πια πολύ τυπικές σχέσεις με τον Harry- και τον πρίγκιπα William, εξακολουθούν να είναι δύο από τους τέσσερις «Συμβούλους του Κράτους», οι οποίοι, πέραν όλων των άλλων θα κληθούν να αναπληρώσουν τη βασίλισσα, σε περίπτωση που εκείνη δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά της, λόγω ασθένειας ή απουσίας της στο εξωτερικό. Αυτό, όπως λένε οι πηγές του παλατιού στη Daily Mail, δεν μπορεί να συνεχιστεί για τους δύο πρίγκιπες… παρίες (όπως ανάφεραν οι ίδιοι).

Εκπρόσωπος του παλατιού του Μπάκιγχαμ, αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε, ωστόσο αναφέρεται πως κανένας από τους δύο πρίγκιπες, δεν πρέπει να στερηθεί τη συγκεκριμένη ιδιότητα χωρίς να γίνει πρώτα αλλαγή του νόμου.