Όταν μιλάμε για χριστουγεννιάτικες ταινίες, το «Love Actually» είναι από τις πρώτες της λίστας. Κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 21 Νοεμβρίου του 2003 και έκτοτε έγινε μέρος pop κουλτούρας και ένα από τα γιορτινά τελετουργικά που δεν χάνουμε εδώ και 19 χρόνια.

Με αρκετό γέλιο, χαρούμενες στιγμές, μπόλικα κλισέ και τα απαραίτητα happy end, η ρομαντική κομεντί συγκίνησε και ταυτόχρονα δίχασε το κοινό, αφού υπήρξε αντωναγωνισμό μεταξύ εκείνων που υποστήριζαν πως ήταν μία από τις καλύτερες ταινίες και των άλλων που υποστήριζαν πως ήταν από τις χειρότερες.

Με τα χρόνια να περνούν πάντως, δύο σκηνές ήταν εκείνες που δεν ξεθώριασαν καθόλου. Η ερωτική εξομολόγηση του Mark στην εξώπορτα της Juliet, που άφηνε ένα ένα τα χαρτιά, καθώς και η σκηνή με τον Hugh Grant, τον David δηλαδή, να χορεύει στη Ντάουνινγκ Στριτ υπό τους ήχους του «Jump» των Pointer Sisters.

Διαβάστε ακόμη: Yeong-su: Για σεξουαλική επίθεση κατηγορείται ο «παίκτης 001» της σειράς Squid Game

Κι όσο μας άρεσε εμάς, άλλο τόσο δεν άρεσε στον ηθοποιό. Ο Hugh Grant στο reunion της ταινίας για το ABC News «The Laughter & Secrets of Love Actually: 20 Years Later», παραδέχτηκε πως μίλησε την ιδέα του χορευτικού.

«Το είδα στο σενάριο και σκέφτηκα, ότι το μισώ. Δεν μου άρεσε καθόλου ο χορός, πόσο μάλλον να τον κάνω πρόβα», είπε ο ηθοποιός, ενώ ανέφερε πως ζητούσε από τον σκηνοθέτη να την κόψει, ωστόσο ήταν ανένδοτος. «Νομίζω ότι ήλπιζε ότι θα αρρώσταινα και θα λέγαμε, εντάξει ας κόψουμε τη σκηνή με το χορευτικό».

«Και παρεμπιπτόντως είμαι εκτός ρυθμού, ειδικά στην αρχή όταν κουνάω τον κ@@λο μου» λέει ο Hugh Grant αποκαλύπτοντας ότι ήταν δική του ιδέα να τον πιάνει στα πράσα η γραμματέας του.

Πάντως, παρά τις αρχικές του επιφυλάξεις σχετικά με τη σκηνή, ο Hugh Grant την επανέλαβε για καλό σκοπό το 2017 ως μέρος ενός μίνι σίκουελ του «Love Actually». Αυτή τη φορά υπό τους ήχους του «Hotline Bling» του Drake.

Σημειώνεται πως η επερχόμενη ειδική έκδοση του «Love Actually» θα έχει διάρκεια μία ώρα και θα σηματοδοτεί την 20η επέτειο από την κυκλοφορία της ταινίας. Η ειδική εκπομπή θα εξετάζει μεταξύ άλλων πώς η ταινία κατάφερε και έγινε μια αγαπημένη χριστουγεννιάτικη παράδοση.