Λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ με τα πρώην «κουνελάκια» του Playboy που αποκάλυψαν σοκαριστικές λεπτομέρειες για τα όσα τους έκανε ο Hugh Hefner, πρώην εργαζόμενοι στο περιοδικό, θέλησαν να υπερασπιστούν τον εκλιπόντα Hugh. Παρά το ότι η παρούσα διοίκηση στάθηκε στο πλευρό των γυναικών που έφεραν στο φως αυτές τις πληροφορίες, άνθρωποι που δούλεψαν στο παρελθόν για τον Hefner αποφάσισαν να μιλήσουν υπέρ του.

Με μια επιστολή που εστάλη στο People Magazine και την υπογράφουν εκατοντάδες πρώην εργαζόμενοι, από «κουνελάκια» και Playmates μέχρι πρώην σύντροφοι και υπάλληλοι, απορρίπτουν τους ισχυρισμούς στη σειρά ντοκιμαντέρ των 10 επεισοδίων που γίνονται κατά του Hugh Hefner.

«Υπογράφουμε επώνυμα για να στηρίξουμε τον Hugh M. Hefner. Απ΄όσο γνωρίζουμε τον Hef, ήταν ένας άνθρωπος με ακέραιο χαρακτήρα, ιδιαίτερα ευγενικός και με αφοσίωση στην ελεύθερη σκέψη. Επεδείκνυε μια προσήλωση στο να ζει μια τίμια ζωή πάνω απ΄όλα. Ο χρόνος μας στο Playboy του Hugh Hefner και στους παρακείμενους οργανισμούς, παραμένει μια περίοδος που αγαπάμε πολύ. Υπογράφω περήφανα αυτό το γράμμα προς αναγνώριση του χαρακτήρα του Hugh Hefner ως απάντηση σε αβάσιμους ισχυρισμούς στο A&E Show», αναφέρει η επιστολή.

Υπεύθυνος του δικτύου που προβάλλει το συγκεκριμένο σόου, ανέφερε σε δήλωση του ότι «οι ιστορίες που μοιράζονται στο Secrets of Playboy, είναι οι προσωπικές εμπειρίες των συμμετεχόντων στο ντοκιμαντέρ και αξίζει να ακουστούν, όσο δύσκολο κι αν είναι για κάποιον να τις ακούσει. Οι υπογραφές σε ένα γράμμα ή οι διαφορετικές εμπειρίες με τον Hefner ή την κουλτούρα του Playboy, δε σημαίνουν πως δεν υπάρχουν άλλες εμπειρίες από αυτούς που βγήκαν μπροστά να μοιραστούν τη δική τους αλήθεια στη σειρά. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να φέρνουμε στο φως αυτές τις ιστορίες».

«Ο Hugh Hefner ήταν πάντοτε γενναιόδωρος και ευγενικός»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην επιστολή παρουσιάσουν τα λεγόμενα γυναικών όπως η Kimberly Hefner, η Renee «Sloan» Baio, η Barbara Hedden και η Joy Jamieson.

«Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να ενθαρρύνονται να μοιράζονται την προσωπική τους εμπειρία, αλλά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να γράφει ξανά την αλήθεια, εις βάρος του χαρακτήρα ενός άλλου», γράφει η Kimberly Hefner που ήταν παντρεμένη με τον Hugh από το 1989 ως το 2010.

«Αυτό που λένε οι ισχυριζόμενοι, φαίνεται να αγνοεί ότι πολλοί από εμάς, στην διάρκεια των ετών, βρεθήκαμε μαζί τους, ήμασταν εκεί και ξέρουμε. Με στενοχωρεί κυρίως γιατί αυτές οι ομολογίες παίρνουν το φως από τα αληθινά θύματα των σεξουαλικών κακοποιήσεων και ελπίζω ότι με τον καιρό, αυτοί που πουλάνε ψέματα για να δυσφημίσουν τον Hef, θα βρουν την ειρήνη στη δική τους ζωή», συμπληρώνει.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Baio που έμεινε στην έπαυλη του Playboy από το 2001 ως το 2003. «Ήμουν εκεί όταν η Holly είχε μόλις μετακομίσει. Ήμουν εκεί όταν έφερνε τα υπάρχοντα της στην κρεβατοκάμαρα του Hef. Η Holly ήθελε διακαώς και για καιρό να είναι το νούμερο 1 κορίτσι». Στην ουσία, η Baio επιτίθεται ανιχτά στη Holly Madison που είναι κεντρικό πρόσωπο στις ιστορίες που λέγονται στο Secrets of Playboy.

Σε παλιότερη ανάρτηση της στο Facebook, η Baio είχε γράψει: «Επιλέγεις να μείνεις εκεί. Επιλέγεις να ποζάρεις γυμνή. Επιλέγεις να κάνεις ένα ριάλιτι. Επιλέγεις επίσης να γράψεις ένα βιβλίο. Εγώ ποτέ δεν έγραψα βιβλίο για να βγάλω λεφτά. Προχώρησα δίχως να κατηγορών τον Hef, το προσωπικό, τους φίλους του ή καμία άλλη από τις κοπέλες που έμεναν εκεί ταυτόχρονα με μένα.

«Δώσε πίσω όσα σου έδωσε, ειδάλλως σκάσε»

Αν σε πονάει τόσο, δώσε πίσω τα 1.000 δολάρια που σου έδινε ο Hef κάθε εβδομάδα για τα 7 χρόνια που ζούσες εκεί. Μαζί με την ασφάλιση, τα αμάξια, την ασφάλιση των αυτοκινήτων, το golf cart, τα εβδομαδιαία κομμωτήρια, τα εβδομαδιαία έξοδα για τα ρούχα, για make up artists και όλα τα χρήματα για τις πλαστικές, την υπηρεσία δωματίου, τις οικονόμους που είχες και τα ακριβά σκυλιά. Δώσε τα όλα πίσω στα παιδιά του Holly. Ειδάλλως βγάλε τον σκασμό».

Η Barbara Hedden, κουνελάκι στο Playboy Club από το 1972 ως το 1974 και κάτοικος στην έπαυλη στη δεκαετία του ’70 και του ’80, γράφει στην επιστολή: «Συνάντησα τον Hef αρκετές φορές και πέρασα χρόνο μαζί του στην έπαυλη στο Λος Άντζελες. Όσοι ήταν στον κύκλο του, ήξεραν ότι ο Hef δεν είχε καμία προσδοκία απ΄αυτούς».

Η Jamieson, που εργάστηκε στις επιχειρήσεις του Playboy από το 1969 ως το 1975, υποστηρίζει πως ο Hugh Hefner «ήταν πάντοτε ο πιο ευγενής και αντιμετώπιζε κάθε κουνελάκι με απόλυτο σεβασμό. Ενέπνεε αυτοπεποίθηση και έδινε σε κάθε καλεσμένο του τη διαχείριση ενός αστέρα.  Θα είμαι πάντοτε ευγνώμων προς εκείνον».

Και η Patsy Quinn Bowen που δούλεψε στο Atlantic Playboy Club από το 1967 ως το 1973, συμπληρώνει στην επιστολή ότι «αγαπούσα να δουλεύω εκεί. Μου έδωσε έναν τρόπο ζωής. Δε θα είχα δουλέψει ποτέ νόμιμα ως γραμματέας χωρίς αυτόν. Μιλάμε για το 1967 να θυμάστε. Γνώρισα τόσους πολλούς και καλούς ανθρώπους και παρέμεινα φίλη με αρκετούς στην πορεία των ετών».

Αυτή η επιστολή δεν είναι η πρώτη που άνθρωποι από τον κύκλο του Hugh Hefner τον υποστηρίζουν ανοιχτά. Ο γιος του Cooper Hefner, είχε αναρτήσει στο Twitter μια ημέρα πριν την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ το ακόλουθο: «Κάποιοι μπορεί να μην εγκρίνουν τον τρόπο ζωής του μπαμπά μου, αλλά δεν ήταν ποτέ ψεύτης. Όσο αντισυμβατικός κι αν ήταν, παρέμενε ειλικρινής στην προσέγγισή του και ζούσε τίμια. Ήταν γενναιόδωρος από τη φύση του και νοιαζόταν βαθιά για τους ανθρώπους. Αυτές οι άσχημες ιστορίες είναι ένα case study για το πώς οι ενοχές γίνονται εκδίκηση».