«Το σώμα μου, επιλογή μου» γράφει στην φωτογραφία της η Phoebe Gates, η 19χρονη κόρη του γνωστού δισεκατομμυριούχου, η οποία ξεκινά και εκείνη την ακτιβιστική της δράση, όπως ο διάσημος μπαμπάς της. Ποζάρει με σέξι λευκό μπικίνι δείχνοντας το καλλίγραμμο σώμα της ώστε να «τραβήξει την προσοχή» και να μιλήσει για ένα πολύ σημαντικό δικαίωμα: αυτό της άμβλωσης.

«Δεν ντρέπομαι για το σώμα μου ούτε για να σας πω να κρατήσετε τα χέρια σας μακρυά από αυτό» αναφέρει η 19χρονη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου του Stanford.

«Κάθε άτομο αξίζει πρόσβαση στη σεξουαλική και αναπαραγωγική φροντίδα υγείας» συνέχισε. «Αυτή τη στιγμή, το Ανώτατο Δικαστήριο είναι έτοιμο να βάλει τέλος στο συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση. Ελάτε μαζί μου για να στείλετε ένα σαφές μήνυμα» συμπλήρωσε προτρέποντας τον κόσμο να σταθεί κατά της ανατροπής της διάταξης Roe V. Wade του 1973 η οποία κατοχύρωσε το νόμιμο δικαίωμα στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο στις ΗΠΑ.

Δείτε ακόμη: ΗΠΑ: Ακραίες οργανώσεις κατά των αμβλώσεων αντιτίθενται ακόμη και σε περιπτώσεις βιασμών και αιμομιξίας

Από αύριο, η απόφαση αυτή μπορεί να ανατραπεί σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, καθιστώντας την έκτρωση παράνομη, ακόμη και σε περιπτώσεις φτώχειας, κακοποίησης, νεαρής ηλικίας κ.ά. Φεμινιστικές οργανώσεις κρούουν στους πολιτικούς τον κώδωνα του κινδύνου καθώς υποστηρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί τέλος μόνο στις ασφαλείς εκτρώσεις, αφού οι παράνομες θα συνεχίζονται κανονικά σε αμφιβόλου αξιοπιστίας ιατρεία. Ακόμη, πολλές γυναίκες θα προχωρούν σε «σπιτικές» και επικίνδυνες μεθόδους τερματισμού της κύησης θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους.

H Phoebe, η οποία είναι το μικρότερο από τα τρία παιδιά του Bill Gates με την πρώην σύζυγό του Melinda, έκανε tag την οργάνωση Planned Parenthood και πρόσθεσε το hashtag #BansOffOurBodies.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Phoebe Gates (@pheebeegates)

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Shutterstock.com

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Φυσάει αέρας Χόλιγουντ στην Αντίπαρο: Eva Mendes και Ryan Gosling απολαμβάνουν τις διακοπές τους στο κυκλαδίτικο νησί

Justin Bieber: Χαμός από θεωρίες συνωμοσίας που αποδίδουν το σύνδρομο Ramsay Hunt στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Blonde: Κυκλοφόρησε το trailer της πολυαναμενόμενης ταινίας για τη ζωή της Marilyn Monroe