Είναι πολλοί οι διάσημοι που μετά την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk, δείχνουν την αντίθεσή τους με όσα ο CEO της Tesla θέλει να αλλάξει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. H Gigi Hadid πάντως το εγκατέλειψε για τα καλά, ανακοινώνοντας το στο Instagram.

Το 27χρονο μοντέλο, μετά τις μαζικές απολύσεις, έκανε λόγο και για τα ανθρώπινα δικαιώματα και είπε χαρακτηριστικά για την απόφαση να εγκαταλείψει το Twitter πως «εδώ και πολύ καιρό, αλλά ειδικά με τη νέα ηγεσία του, γίνεται όλο και περισσότερο ένας βόθρος μίσους & μισαλλοδοξίας και δεν είναι μέρος στο οποίο θέλω να ανήκω».

Στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη στους θαυμαστές της στην πλατφόρμα, γράφοντας ότι της άρεσε να συνδέεται μαζί τους, ενώ μαζί με τη δήλωση της, δημοσίευσε το tweet της συμβούλου ανθρωπίνων δικαιωμάτων Shannon Raj Singh σχετικά με την απόλυσή της από τον τεχνολογικό κολοσσό.

Διαβάστε ακόμη: Στο δρόμο που χάραξε ο Musk: Ο Mark Zuckerberg θα ανακοινώσει χιλιάδες απολύσεις σε Facebook και Instagram

Η Toni Braxton ανακοίνωσε επίσης ότι θα μείνει μακριά από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. «Έχω σοκαριστεί και τρομάξει με την “ελευθερία λόγου” που έχω δει σε αυτή την πλατφόρμα μετά την εξαγορά της. Η ρητορική μίσους κάτω από το πέπλο της “ελευθερίας του λόγου” είναι απαράδεκτη- γι’ αυτό επιλέγω να μείνω μακριά από το Twitter, καθώς δεν αποτελεί πλέον ασφαλή χώρο για μένα και τους γιους μου», έγραψε τον περασμένο μήνα.

Το Twitter απέλυσε περίπου το μισό εργατικό δυναμικό του την Παρασκευή με ένα email προς το προσωπικό που εξηγούσε ότι οι περικοπές ήταν «απαραίτητες για να διασφαλιστεί η επιτυχία της εταιρείας που κινείται προς τα εμπρός».