Η θρυλική ηθοποιός του βωβού κινηματογράφου Anna May Wong, θα είναι η πρώτη Ασιάτισσα που θα απεικονιστεί στο αμερικανικό νόμισμα. Συγκεκριμένα, θα δούμε το πρόσωπό της στο κέρμα των 25 cents.

Η Wong θα γίνει το «πρόσωπο» του 25λεπτου ακριβώς έναν αιώνα αφού έπαιξε τον πρώτο της ρόλο στο Χόλυγουντ.

Η εμβληματική εικόνα της Αμερικανοκινέζας ηθοποιού με τα χαρακτηριστικά λεπτά φρύδια και τις κοντές αφέλειες, θα απεικονίζεται από την ερχόμενη Δευτέρα στα αμερικανικά κέρματα.

Για πάνω από τέσσερις δεκαετίες πρωταγωνίστησε σε ταινίες, θεατρικές παραστάσεις ενώ πέρασε και από το ραδιόφωνο.

Γεννήθηκε στην Chinatown του Los Angeles και σε ηλικία μόλις 14 ετών ξεκίνησε να παίζει σε ταινίες. Με την έλευση του ομιλούμενου κινηματογράφου, στράφηκε προς τον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο όπου συμμετείχε επίσης σε σημαντικές παραγωγές.

Αφού πέρασε σχεδόν μία δεκαετία σε διάφορες χώρες της Ευρώπης κατά το 1920, επέστρεψε στην Αμερική για να γυρίσει το «Shanghai Express», το οποίο έγινε μία από τις πιο πετυχημένες ταινίες του 1932.

Καθόλη τη διάρκεια της καριέρας της, η Wong υπερασπιζόταν τα δικαιώματα των Ασιατών ηθοποιών στο Χόλυγουντ, που ήταν ελάχιστοι λόγω των διακρίσεων της εποχής.

Έχει και το δικό της αστέρι στην Λεωφόρο του Walk of Fame το 1960, έναν χρόνο πριν πεθάνει σε ηλικία 56 ετών.

Μία βιογραφική ταινία για την Κινέζα σταρ είναι αυτήν την στιγμή σε στάδιο παραγωγής, με την Gemma Chan να έχει αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.