Είναι από τους πιο… κουλ 91 ετών παππούδες και έχει ως μάνατζερ την εγγονή του, κάνοντας μια άκρως επιτυχημένη καριέρα ως μοντέλο μέσω Instagram, σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο Ισπανός Βασιλιάς, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Andrés García-Carro, έγινε μοντέλο χάρη στη Celine van Heel, η οποία άρχισε να τον φωτογραφίζει πριν από τρία χρόνια και επέλεξε το ψευδώνυμο για το Instagram του.

Ο García-Carro έχει ένα πρόσωπο φτιαγμένο για τον φακό, πανέξυπνο βλέμμα και στήσιμο ενός αστέρα του κλασικού κινηματογράφου. Οι ακόλουθοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πληθαίνουν συνεχώς, ενώ μεγάλες καμπάνιες για τα Zara και την Adidas τον κάνουν ένα από τα… γηραιότερα εργαζόμενα μοντέλα στην Ευρώπη. Αυτή την περίοδο, βρίσκεται στην Γκραν Κανάρια, όπου ετοιμάζει μια νέα καμπάνια που δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει.

«Ξέρει πώς να ποζάρει. Νομίζω ότι γεννήθηκε γνωρίζοντας πώς να ποζάρει», επιμένει η εγγονή του van HeelΜπορείς να του βάλεις οτιδήποτε και φαίνεται καταπληκτικός».

Ο ίδιος ένιωθε άνετα από την πρώτη φορά που η Celine τον φωτογράφισε, ενώ όλο χιούμορ τονίζει ότι αυτή την καριέρα έπρεπε να είχε επιλέξει 20 χρόνια νωρίτερα.

Μία από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες του Ισπανoύ Βασιλιά μέχρι σήμερα εμφανίστηκε πέρυσι σε όλη την Ευρώπη, στο πλαίσιο μιας καμπάνιας για την μάρκα εξωτερικών ενδυμάτων μοτοσικλέτας Schott NYC. Σε μια αίθουσα μπόουλινγκ, ο Garcia-Carro απλώνει ένα κόκκινο σακάκι βερσιόν γύρω από τους ώμους του, με τους αντίχειρες πίσω από την αγκράφα της ζώνης του και τα χακί του στη μέση

Σε άλλες λήψεις από την καμπάνια, ο García-Caro ποζάρει με νεότερα μοντέλα, ξεχωρίζοντας με την τρομερή παρουσία του, ενώ στα παρασκήνια άλλοτε…παιχνιδιάρης κι άλλοτε πειραχτήρι, παίζει μπόουλινκ πράγματι και κάνει χιούμορ διαρκώς.


Η Van Heel λέει ότι ήταν πάντα κοντά με τον παππού της, αλλά η σχέση τους αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια των lockdowns του Covid-19 την άνοιξη του 2020, όταν έμεινε μαζί του και με τη γιαγιά της στην Ισπανία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εκείνη την εποχή, ήταν βοηθός στο γαλλικό περιοδικό μόδας L’Officiel και δεν είχε δοκιμάσει ποτέ τις δυνατότητές της στη φωτογραφία, παρόλο που τώρα ζει αποκλειστικά από αυτήν. Αλλά, κλεισμένη στο σπίτι τους, άρχισε να κάνει styling και να φωτογραφίζει τον García-Carro, διατηρώντας έναν λογαριασμό στο Instagram για εκείνον που σύντομα άρχισε να προσελκύει ακολούθους.

«Ήταν πάντα πολύ κομψός», σχολίασε. «Όταν ήταν νέος, φορούσε ήδη αυτά τα μακριά γούνινα παλτά όπως ο Macklemore… και γυαλιά ηλίου πιλότου».

Ο García-Carro έχει ζήσει πολλές ζωές: μεταξύ άλλων ήταν κτηνοτρόφος στην Αργεντινή, ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Ουρουγουάη και κτηματομεσίτης στην Ισπανία. Ως μοντέλο, το πρώτο του editorial – με τις εικόνες τις Van Heel – κυκλοφόρησε στην έντυπη έκδοση της L’Officiel China το 2020. Σύντομα, ακολούθησαν ευκαιρίες με άλλες εκδόσεις και μάρκες, συμπεριλαμβανομένης της Zara, με την οποία συνεργάστηκε σε μια capsule συλλογή που περιελάμβανε μεταξωτή ρόμπα, πιτζάμες, τζιν και γυαλιά ηλίου. Ο Ισπανός βασιλιάς μπορεί να φαίνεται πολύ μικρότερος από τα 91 του χρόνια – η van Heel αστειεύεται ότι «έκανε συμφωνία με τον διάβολο», ειδικά επειδή εξακολουθεί να καπνίζει και μαυρίζει τακτικά – αλλά πιστώνει την καριέρα του στα τέλη της ζωής του ότι του έδωσε «μια νέα ζωή και τόση πολλή ενέργεια».

«Φαίνομαι ακόμα πιο νέος από πριν! Αυτό που με ικανοποιεί περισσότερο στο μόντελινγκ είναι να γνωρίζω νέους ανθρώπους, να μαθαίνω νέα πράγματα, να είμαι δραστήριος», δήλωσε. «Δεν θέλω να κάθομαι στο σαλόνι μου βλέποντας τη ζωή να περνάει».

Η Van Heel πιστεύει ότι η εμφάνισή του και η ενέργειά του, έχουν απήχηση στον κόσμο της μόδας αυτή τη στιγμή, καθώς παραδείγματα όπως αυτό της Carmen Dell’Orefice, που θεωρείται το γηραιότερο εν ενεργεία supermodel σε ηλικία 91 ετών, εξακολουθεί να εμφανίζεται στα εξώφυλλα περιοδικών, έκλεισε αξέχαστα την επίδειξη υψηλής ραπτικής Guo Pei στο Παρίσι το 2017 και αποδεικνύουν πως ακόμα και σε ηλικία 101, μπορεί κανείς να αποτελεί fashion icon, όπως η σχεδιάστρια υφασμάτων και εσωτερικών χώρων Iris Apfel.

«Όταν είσαι 70 ή 80 ετών, δεν σημαίνει ότι η ζωή σου έχει τελειώσει και ότι πρέπει να συμπεριφέρεσαι σαν μια γλυκιά ηλικιωμένη γιαγιά και να μην κάνεις τίποτα άλλο», δήλωσε με καμάρι για τον παππού της…. «Μπορείς να κάνεις τα πάντα σε οποιαδήποτε ηλικία».