Μια σειρά από τρανσφοβικά σχόλια οδήγησαν την J.K Rowling να γίνει το μεγαλύτερο cancel της σύγχρονης εποχής. Η ίδια παραμένει ανυποχώρητη στις δηλώσεις της, κι αυτό είναι ίσως πιο τρομακτικό, ενώ στα πρόσφατα «κατορθώματά» της ήρθε να προστεθεί και η κόντρα της με την υπουργό της Σκωτίας, Nicola Sturgeon, η οποία εισήγαγε στο Κοινοβούλιο νομοσχέδιο για την αλλαγή στην αναγνώριση φύλου.

«Πολλές ομάδες γυναικών έχουν παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία στην κυβέρνηση της @NIcolaSturgeon, σχετικά με τις πιθανές αρνητικές συνέπειες αυτής της νομοθεσίας για τις γυναίκες και τα κορίτσια, ειδικά τα πιο ευάλωτα. Όλες έχουν αγνοηθεί», έγραψε η Rowling στον λογαριασμό της στο Twitter τη Δευτέρα.

Το εν λόγω νομοσχέδιο θα επιτρέπει στα τρανς άτομα που επιθυμούν να διορθώσουν το φύλο τους στα νομικά έγγραφά με μια απλή δήλωση, χωρίς ιατρικά χαρτιά ή άλλα στοιχεία. Τη Δευτέρα, η Sturgeon εμφανίστηκε στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα The World at One του BBC Radio 4, και δήλωσε ότι διαφωνεί «θεμελιωδώς» με την αντίθεση της Rowling στο νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση για την αναγνώριση φύλου και τον ισχυρισμό της ότι απειλεί ευάλωτες γυναίκες.

Η προτεινόμενη νομοθεσία «δεν δίνει άλλα δικαιώματα στα τρανς άτομα, άλλα ένα επιπλέον δικαίωμα που δεν έχουν αυτή τη στιγμή. Ούτε αφαιρεί από τις γυναίκες κανένα από τα υπάρχοντα δικαιώματα που έχουν οι γυναίκες βάσει του νόμου περί ισότητας», υποστήριξε η Sturgeon.

Η διαμάχη σχετικά με τη στάση της Rowling για τα δικαιώματα των τρανς ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2020, όταν η δημοφιλής συγγραφέας έγραψε για πρώτη φορά στο Twitter για «άτομα που έχουν έμμηνο ρύση» και χλεύασε την ιστορία επειδή δεν χρησιμοποιούσε τη λέξη «γυναίκες». Το tweet προκάλεσε αντιδράσεις, οι οποίες ώθησαν τη συγγραφέα να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να αναπτύξει τις απόψεις της σε ένα δοκίμιο.

Την Τρίτη, η Rowling επέστρεψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βάλει στο στόχαστρο την υπουργό Εξωτερικών για τις Γυναίκες και την Ισότητα, Anneliese Dodds, η οποία είναι επίσης πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή δεν έδωσε τον «ορισμό της γυναίκας» όταν της ζητήθηκε. «Κάποιος παρακαλώ να στείλει στην Υπουργό Ισοτήτων ένα λεξικό. #HappyInternationalWomensDay», είπε η Rowling στον λογαριασμό της στο Twitter, πριν προσθέσει σε άλλο tweet: «Προφανώς, υπό μια κυβέρνηση Εργατικών, σήμερα θα γίνει Ημέρα Εμείς που δεν πρέπει να ονομαζόμαστε».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Χρήστος Μάστορας: Η συγκινητική αφιέρωση στη γιαγιά του που έχει πεθάνει

Brad Pitt: H νέα ταινία που πρωταγωνιστεί είναι γεμάτη δράση και χαβαλέ

Με πληροφορίες από Hollywood Reporter