Κατά την έναρξη των επιχειρημάτων της δίκης για συκοφαντική δυσφήμιση μεταξύ των πρώην συζύγων, οι δικηγόροι του Johnny Depp χαρακτήρισαν την Amber Heard «ψεύτρα, χειριστική και εμμονική». Η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια μετά από άρθρο της Heard στο οποίο ισχυριζόταν ότι ήταν θύμα ενδοοικογενειακής κακοποίησης.

Η πλευρά της ηθοποιού υποστήριξε ότι ο Depp την έφερε στο δικαστήριο απλώς για να «την καταστρέψει». Ο 58χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία για κακοποίηση και μήνυσε την πρώην σύζυγό του, ζητώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη, ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Heard με τη σειρά της, τον μήνυσε με ανταγωγή 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι θαυμαστές τους είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο της Βιρτζίνια για τη δίκη, η οποία αναμένεται να διαρκέσει έως και επτά εβδομάδες. Ο Depp κάθισε σιωπηλός, παρακολουθώντας προσεκτικά τις παρουσιάσεις των δικηγόρων στην κριτική επιτροπή των 11. Η Amber Heard φάνηκε, απαθής, προσεκτική, και περιστασιακά κρατούσε σημειώσεις. Ο Depp, επίσης, αναφέρθηκε στο άρθρο από το 2018, που αν και δεν τον κατονομάζει, είναι συκοφαντικό και εκτροχίασε την καριέρα του. Οι δικηγόροι της ηθοποιού, παραδέχτηκαν ενώπιον όλων, ότι όντως αναφερόταν σε εκείνον.

Ξεκινώντας τις λογομαχίες, η Camille Vasquez, δικηγόρος του Depp, είπε στους ενόρκους ότι η κυρία Heard ήταν ο θύτης στην σχέση τους. Η Heard επινόησε τον ρόλο του θύματος, είπε η δικηγόρος του, όταν ο Depp της ζήτησε διαζύγιο σε μια προσπάθεια «να αποφύγει την ταπείνωση».

Η μαρτυρία της αδερφής του Johnny Depp

«Έχει εμμονή με τη δημόσια εικόνα της. Ζει και αναπνέει χρόνια για αυτόν τον ρόλο και ετοιμάζεται να δώσει την παράσταση της ζωής της».
Αντίθετα, οι δικηγόροι της ηθοποιού ισχυρίστηκαν ότι είχε υποστεί συναισθηματική, λεκτική και σωματική παρενόχληση. Ο Depp θέλει να «την στοιχειώσει, να καταστρέψει την καριέρα της», είπε ο δικηγόρος, Ben Rottenborn.

Η Christi Dembrowski, αδερφή του Depp, που κατέθεσε πρώτη σαν μάρτυρας, περιέγραψε μια ασταθή παιδική ηλικία, που διαμορφώθηκε από την κακοποίηση της μητέρας τους. Η μητέρα τους φώναζε και χτυπούσα ακόμα και τον πατέρα τους, είπε χαρακτηριστικά. Από την άλλη, χαρακτήρισε τον αδερφό της ευγενικό και στοργικό γιο και πατέρα.

Ακόμα, τόνισε ότι από όταν γνώρισε την Heard, άλλαξε και φαινόταν δυστυχισμένος. Υποστήριξε ότι τον έβριζε συχνά, φέρνοντας σαν παράδειγμα μια περίπτωση που ο οίκος Dior ήθελε να προσλάβει τον διάσημο ηθοποιό για μια διαφημιστική καμπάνια. Φαίνεται να του είπε: «Γιατί η Dior θέλει να κάνει δουλειές μαζί σου; Δεν έχεις στυλ». Τον αποκάλεσε γέρο χοντρό, είπε η Dembrowski.

Η Dembrowski είναι η πρώτη από τους 120 περίπου μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν, για να σκιαγραφηθεί η σχέση ανάμεσα στους δύο celebrities.

Οι περισσότεροι δικηγόροι θα συμφωνούσαν ότι η επιτυχής αγωγή συκοφαντικής δυσφήμισης στην Αμερική είναι πολύ πιο δύσκολη από ό,τι στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο Depp έχασε, όταν ο δικαστής τάχθηκε στο πλευρό της Amber Heard.

H νομική ομάδα της ηθοποιού παρουσίασε μια εντελώς διαφορετική οπτική των γεγονότων. Η δικηγόρος Elaine Charlson παρομοίασε με «δαίμονα» τον Depp. «Έβλεπε την σύζυγό του, σαν τη μητέρα του και την αδερφή του που μισούσε», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι το αλκοόλ και τα ναρκωτικά τον επηρέαζαν.

«Την στρίμωξε πάνω στο μπαρ. Της πετούσε ξανά και ξανά μπουκάλια. Την έσερνε στο πάτωμα πάνω σε σπασμένα γυαλιά. Της έριξε μπουνιά. Την κλώτσησε. Της είπε ότι τη μισεί και ότι θα την σκοτώσει. Την χτυπούσε ξανά και ξανά. Και μετά την κακοποίησε, διείσδυσε στο σώμα της ένα μπουκάλι», είπε η δικηγόρος της, αναφερόμενη σε ένα περιστατικό στην Αυστραλία το 2015.

Ο Depp απλά κουνούσε το κεφάλι του αρνητικά, σύμφωνα με την Daily Mail. Εκπρόσωπος του διέψευσε τις κατηγορίες, λέγοντας πως «αυτοί οι φανταστικοί ισχυρισμοί δεν διατυπώθηκαν ποτέ στο πλαίσιο των καταγγελιών της το 2016, και εμφανίστηκαν ξαφνικά χρόνια αργότερα όταν μηνύθηκε για συκοφαντική δυσφήμιση εξαιτίας δημοσιεύματος όπου η ίδια έλεγε ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής βίας».

«Οι λέξεις έχουν ζωτική σημασία σε τέτοιες υποθέσεις και κατά έναν βολικό τρόπο, ο ισχυρισμός διατυπώθηκε μεταγενέστερα. Αυτό συνάδει με το μοτίβο των περίτεχνων, ψευδών ισχυρισμών της που συνεχίζουν να αλλάζουν και να εξελίσσονται με το πέρασμα του χρόνου, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων στο Χόλιγουντ, μια τέχνη που η Amber κατέχει και έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για να εκμεταλλευτεί ένα σοβαρό κοινωνικό κίνημα».

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Scarlett Johansson: Έκανε τελικά σεξ σε ασανσέρ μετά τα Oscar του 2012; – Η φήμη που την συνοδεύει χρόνια

Kim Kardashian: Ο μάνατζερ του Ray J απειλεί να βγάλει δεύτερο sex tape – «Πάνω από το πτώμα μου»

Έγινε κι αυτό: Emma Mackey και Margot Robbie θα εμφανιστούν στην ίδια ταινία