Μετά από ενάμισι μήνα που ολόκληρη η υφήλιος παρακολουθεί την δίκη όπου ο Johnny Depp κατηγορεί την πρώην σύζυγό του Amber Heard για συκοφαντική δυσφήμηση, η υπόθεση είναι πια στα χέρια των ενόρκων για να αποφασίσουν ποιος και εάν κάποιους από τους δύο ηθοποιούς θα λάβει αποζημίωση για τα διαφυγόντα κέρδη που έχασαν από τους ισχυρισμούς του άλλου.

Πέρα, όμως, από την έκβαση της δίκης, θα βγάλουν άλλα χρήματα από τις μελλοντικές καριέρες τους οι δύο ηθοποιοί; Θα αναλάβουν άλλους μεγάλους ρόλους μετά από όλο αυτό το «τσίρκο» που ήταν αυτή η υπόθεση; Ο Johnny Depp ήδη έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο του Hollywood στο οποίο κάποτε ήταν από τα πρώτα ονόματα ενώ η καριέρα της Amber δεν εκτοξεύτηκε ποτέ μετά τον μεγάλο της ρόλο ως Mera στο Aquaman του 2018, όπως θα ήταν αναμενόμενο. Η τοξική σχέση του πρώην ζευγαριού ήταν αναμφισβήτητα καταπέλτης για τις καριέρες τους αλλά τι τους επιφυλάσσει το μέλλον;

Πολλοί υποστηρίζουν πως η καριέρα του Johnny, συγκεκριμένα, θα επανέλθει μετά την δίκη. Πολλοί fans έδειξαν την αμέριστη, σχεδόν τυφλή συμπαράστασή τους στον ηθοποιό στα social media, γεγονός που δείχνει ότι είχε λείψει στο κοινό. Ο ίδιος ο Depp ήξερε τι έκανε και η δίκη αυτή, η οποία ο ίδιος επέμενε να μεταδοθεί ζωντανά, αποτέλεσε ένα στρατηγικό πλάνο εκείνου και της ομάδας του να γίνει ξανά αγαπητός. Ήταν cool, περιποιημένος, μίλαγε ήρεμα, έκανε αστεία.

Η Heard, αντιθέτως, ήρθε στην δίκη χωρίς κάποιο στρατηγικό πλάνο για να κερδίσει την εύνοια του κόσμου. Δεν έκανε καμία προσπάθεια να αναμετρηθεί με τον Depp σε αυτό το παιχνίδι δημοφιλίας, γεγονός που της κόστισε όπως φαίνεται από το διαδικτυακό κύμα μίσους που εξαπολύεται προς το μέρος της. Με τον ρόλο της στο Aquaman 2 να είναι παραγκωνισμένος λόγω της έλλειψης χημείας της με τον Jason Momoa, όπως δήλωσε ο Walter Harada, Πρόεδρος της DC Films, ο οποίος είναι και ο μόνος ρόλος της ηθοποιού εδώ και χρόνια, δεν φαίνεται πολλά υποσχόμενο το μέλλον της στην υποκριτική.

Πολλοί μάνατζερ του Hollywood τις τελευταίες μέρες αναφέρουν σε συνεντεύξεις τους ότι θα δίσταζαν να δουλέψουν και με τους δύο ηθοποιούς. Συγκεκριμένα για τον Depp, ακόμη και εάν το δικαστήριο αποφανθεί ότι δεν κακοποίησε ποτέ την Amber, οι μαρτυρίες δείχνουν έναν άνθρωπο ο οποίος αδυνατεί να συμμετάσχει πια σε ταινίες ως σωστός επαγγελματίας. Η πρώην μάνατζέρ του Tracey Jacobs, με την οποία συνεργάζονταν για 30 χρόνια, αναφέρει ότι έπρεπε να τερματίσει την συνεργασία της μαζί με τον Johnny Depp καθώς εμφανιζόταν αργοπορημένος στα γυρίσματα, ξέχναγε τις ατάκες του και ήταν συνεχώς μεθυσμένος.

Ίσως μία από τις πιο σημαντικές μαρτυρίες ήταν αυτή της Laurel Anderson, κλινικής ψυχολόγου που βοήθησε το ζευγάρι ως σύμβουλος γάμου και κατέθεσε ότι πρόκειται για δύο ανθρώπους που «προκάλεσαν αμφότεροι κακοποίηση ο ένας στον άλλον». Η δήλωση αυτή ακούστηκε παντού και φυσικά έφτασε και στα αυτιά των παραγωγών του Hollywood, οι οποίοι θα δυσκολευτούν να προσλάβουν ξανά τους δύο ηθοποιούς με τον φόβο της αντίδρασης του κοινού.

Ωστόσο, ο Johnny Depp έχει ήδη πρωταγωνιστήσει σε δύο ταινίες από την εποχή που η Heard τον κατηγόρησε για κακοποίηση, στο «Waiting for the Barbarians» και το «Minamata». Βέβαια, και οι δύο ταινίες έρχονται από μικρότερα, ανεξάρτητα στούντιο που έχουν περισσότερα να κερδίσουν με το να χρησιμοποιούν ένα τόσο μεγάλο όνομα όσο του Depp για να προωθήσουν τις ταινίες τους, παρά να χάσουν.

Όσο για τον ρόλο του Depp στην έκτη ταινία «Πειρατές της Καραϊβικής» τον οποίον ο 59χρονος ηθοποιός υποστηρίζει ότι έχασε λόγο των κατηγοριών της Amber Heard, η παραγωγός της ταινίας Tina Newman ανέφερε καταθέτοντας στην δίκη ότι δεν ήταν ποτέ πλάνο της Disney να προσλάβει ξανά τον ηθοποιό για την έκτη ταινία, ανεξαρτήτως του πολύκροτου διαζυγίου του με την Heard. Αντιθέτως, ο πρωταγωνιστικός ρόλος της 6ης ταινίας προορίζεται για την Margot Robbie.

To πιο πιθανόν για το μέλλον του Johnny Depp είναι να συνεχίζει να παίζει ρόλους αλλά σε μικρότερες και πιο ανεξάρτητες παραγωγές. Αντιθέτως, η Heard η οποία έγινε πριν έναν χρόνο μητέρα και ασχολείται τα τελευταία χρόνια με τον ακτιβισμό, φαίνεται πιο απίθανο να συνεχίζει να ασχολείται με την υποκριτική καθώς το ανεξέλεγκτο μένος του διαδικτύου προς το πρόσωπό της είναι απίθανο να της προσφέρει ακόμη και μικρούς ρόλους.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Kalush Orchestra: Πούλησαν το τρόπαιο της Eurovision για να αγοράσουν drones για την Ουκρανία

Camila Cabello: Ενοχλήθηκε με τους φιλάθλους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ – «Ήταν αγενές αυτό που έκαναν»

Δάκης: Πέθανε ο σπουδαίος Έλληνας καλλιτέχνης