Το δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε τον ηθοποιό Τζόναθαν Μέιτζορς ένοχο για επίθεση και παρενόχληση εναντίον της τότε κοπέλας του, τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Η ετυμηγορία σηματοδοτεί το τέλος μιας υπόθεσης που ξεκίνησε με τη σύλληψη του, στις 26 Μαρτίου.

Το προηγούμενο βράδυ, ο αστέρας του Creed III και η τότε κοπέλα του, Grace Jabbari, 30 ετών, ηθοποιός και χορεύτρια, ήρθαν σε έντονο καυγά ενώ επέβαιναν σε ένα SUV στο δρόμο τους προς το διαμέρισμα του, στο Chelsea.

Η Jabbari κατέθεσε στο δικαστήριο ότι τα πράγματα ξέφυγαν, όταν παρατήρησε ερωτικά μηνύματα στο τηλέφωνο του Majors. Όταν άρπαξε τη συσκευή από τα χέρια του, έστριψε το χέρι της προκαλώντας της πόνο και τη χτύπησε στο κεφάλι, όπως είπε στους ενόρκους. Τον κατηγόρησε δε .ότι έσφιξε το μεσαίο δάχτυλό της μέχρι να σπάσει.

Αντιμετώπισε τέσσερις κατηγορίες για πλημμέλημα, βαριά επίθεση και παρενόχληση και τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους εάν καταδικαστεί για όλες τις κατηγορίες. Τελικά καταδικάστηκε για επίθεση τρίτου βαθμού και παρενόχληση δεύτερου βαθμού.

Ο Άλβιν Μπραγκ, ο εισαγγελέας του Μανχάταν, δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν εναντίον των Μέιτζορς έδειξαν έναν «κύκλο ψυχολογικής και συναισθηματικής κακοποίησης και κλιμακούμενων προτύπων εξαναγκασμού».

«Σήμερα, μια κριτική επιτροπή προσδιόρισε ότι το μοτίβο κακοποίησης και εξαναγκασμού κορυφώθηκε με τον κύριο Μέιτζορς να επιτεθεί και να παρενοχλήσει τη φίλη του», συνεχίζει η δήλωση.

Αντίθετα, η Priya Chaudhry, η οποία τον εκπροσώπησε, υποστήριξε ότι η κριτική επιτροπή δεν πίστευε, στην πραγματικότητα, την ιστορία της Jabbari. Πρόσθεσε μάλιστα πως ο πελάστης της, «έχει ακόμη πίστη στη διαδικασία και ανυπομονεί να καθαρίσει πλήρως το όνομά του».

«Είμαστε απογοητευμένοι, ωστόσο, που παρόλο που δεν πίστεψαν την κα Jabbari, η κριτική επιτροπή διαπίστωσε ωστόσο ότι ο κύριος Μέιτζορς ήταν κατά κάποιο τρόπο απερίσκεπτος ενώ του επιτέθηκε. Ο κύριος Μέιτζορς είναι ευγνώμων στον Θεό, την οικογένειά του, τους φίλους του και τους θαυμαστές του για την αγάπη και την υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια αυτών των θλιβερών οκτώ μηνών».

Κατατέθηκε δε αγωγή εναντίον της τον Ιούνιο, υποστηρίζοντας ότι στην πραγματικότητα ήταν αυτός που δέχθηκε επίθεση όταν είδε μηνύματα από άλλη γυναίκα στο τηλέφωνό του. Όμως οι εισαγγελείς αρνήθηκαν να καταθέσουν κατηγορίες εναντίον της.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, περιέγραψε την ενίοτε ταραχώδη και ασταθή σχέση του ζευγαριού, η οποία ξεκίνησε όταν γνωρίστηκαν τον Αύγουστο του 2021 στα γυρίσματα του Ant-Man and the Wasp: Quantumania της Marvel, στο οποίο πρωταγωνίστησε ο ίδιος, ως ο κακός Kang the Conqueror.

Το 2021, φέρεται να την επέπληξε επειδή ανέθρεφε τον σκύλο ενός πρώην, και το καλοκαίρι του 2022 εκείνη θυμάται ότι ο ηθοποιός την επέπληξε μέσω μηνύματος επειδή παρευρέθηκε στο μουσικό φεστιβάλ Glastonbury στην Αγγλία. Πρόσθεσε ότι την απειλούσε να αυτοκτονήσει μετά από συγκρούσεις. Σε τέσσερις ημέρες δακρυσμένης κατάθεσης, είπε πως φοβόταν για την σωματική της ακεραιότητα.

«Ένιωθα ότι έπρεπε να κρατήσω πολλά μυστικά από όλους», είπε. «Ένιωσα πολύ απομονωμένος. Ήταν μπερδεμένο. Τον φοβόμουν, αλλά ήμουν αρκετά εξαρτημένη από αυτόν». Η σχέση τους συνεχίστηκε γιατί «τον αγαπούσα», είπε στους ενόρκους.

Ο ηθοποιός πρόκειται να καταδικαστεί στις 6 Φεβρουαρίου και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ενός έτους για την κατηγορία της επίθεσης.