Από ‘δω και στο εξής, αν κάποιος παθαίνει κάτι, θα το ρίχνουμε στο εμβόλιο. Το βλέπουμε το έργο να γίνεται. Ξεκίνησε ήδη από τον Justin Bieber, ο οποίος γνωστοποίησε πριν δύο ημέρες ότι πάσχει από το σύνδρομο Ramsay Hunt. Ο τραγουδιστής έχει παραλύσει στη μία πλευρά του προσώπου του, με αποτέλεσμα να ακυρώσει τις επόμενες συναυλίες της παγκόσμιας περιοδείας του.

Όπως εξήγησε ο Justin Bieber, πρόκειται για μια επιπλοκή του ιού του έρπητα ζωστήρα που σε ορισμένες περιπτώσεις οδηγεί σε παράλυση του προσώπου. Το σύνδρομο προκαλείται από τον ίδιο τον ιό που προκαλεί και την ανεμοβλογιά. Ο ιός παραμένει σε λανθάνουσα κατάσταση στον οργανισμό, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος εμφάνισης του έρπητα ζωστήρα αργότερα.

«Αυτό είναι αρκετά σοβαρό, όπως μπορείτε να δείτε», είπε ο Bieber, με το ένα του μάτι να κλείνει κανονικά και το άλλο να παραμένει ανοιχτό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Justin Bieber (@justinbieber)

Βρήκαν ευκαιρία οι αντιεμβολιαστές

Βροχή ξέσπασε στο διαδίκτυο, με διάφορες θεωρίες και εξηγήσεις για αυτό που συνέβη στον Bieber. Ήταν αναγκαίο; Όχι. Τα διεθνή Μέσα καταπιάστηκαν με το τι είναι το σύνδρομο Ramsay Hunt, ποια τα συμπτώματά του και ποιος ο τρόπος αντιμετώπισής του.

Ωστόσο, οι αντιεμβολιαστές βρήκαν ξανά το έδαφος, γιατί εδώ που τα λέμε καιρό είχαν να πουν κάτι. Όχι μόνο δεν πτοήθηκαν από τις επιστημονικές εξηγήσεις, έδωσαν και τη θεωρία πως αυτό που έπαθε ο Justin Bieber προέκυψε από το εμβόλιο. Στο μεταξύ, κανείς δεν γνωρίζει αν ο τραγουδιστής έχει εμβολιαστεί.

«Όλοι προσποιούνται ότι ο Justin Bieber δεν έχει πληγεί από το εμβόλιο. Η άρνηση είναι πολύ βαθιά» έγραφε χαρακτηριστικά ένα συνομωσιολογικό tweet με περισσότερα από 3.400 shares.

Σημειώνεται, πως πολλοί συνέδεσαν την ασθένεια του Bieber, με το γεγονός ότι ένα μικρό διάστημα πριν, η Hailey εμφάνισε θρόμβο που έφτασε στον εγκέφαλό της. Να πούμε βέβαια πως το μοντέλο εξήγησε ότι ήταν αποτέλεσμα πολλαπλών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της λήψης αντισυλληπτικών χαπιών, της πραγματοποίησης μιας διηπειρωτικής πτήσης και της πρόσφατης νόσησής της με Covid-19.

Στο TikTok βασιλεύει η συνωμοσία

Εννοείται πως στο TikTok δεν θα μπορούσαν να μην περάσουν στη συνωμοσία, το κάνουν για τα πάντα, δεν θα το κάνουν γι’αυτό; Πολλά από αυτά τα βίντεο συγκεντρώνονται στο χάσταγκ με το όνομα του συνδρόμου #ramsayhuntsyndrome στο TikTok, όπου συνολικά το σχετικό υλικό μετρά πάνω από 34 εκατομμύρια προβολές.

Αλλά όπως αναφέραμε παραπάνω, δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Justin Bieber έχει εμβολιαστεί. Και μάλιστα, οι θεατές του πρέπει να είναι εμβολιασμένοι, ακόμα κι αν ο ίδιος δεν το έχει πει ευθέως. Τον Φεβρουάριο πάντως διαγνώστηκε με κορωνοϊό και θα μπορούσε το πρόβλημα υγείας να έχει προκληθεί από αυτό, εξήγησε η επιδημιολόγος Dr. Katrine Wallace.

Με πληροφορίες από Rolling Stone

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Tom Hanks εν εξάλλω: Θαυμάστες όρμησαν πάνω του για φωτογραφία και παραλίγο να ποδοπατήσουν τη Rita Wilson

Blonde: Κυκλοφόρησε το trailer της πολυαναμενόμενης ταινίας για τη ζωή της Marilyn Monroe

Chris Evans: Ποιους ανθρώπους χαρακτηρίζει «ηλίθιους»;