Ο Γιώργος Καπουτζίδης, λίγες ώρες πριν από την πρεμιέρα της σειράς «Σέρρες» στη συχνότητα του ΑΝΤ1, εξομολογήθηκε πως «δεν πρόκειται να γράψει ένα νέο “Παρά πέντε”». Ακόμα, ο ίδιος αναφέρθηκε και στην απώλεια του Πάνου Νάτση, που ενσαρκώνει τον κεντρικό ήρωα με όνομα «Οδυσσέας» στη σειρά αυτή.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτησή του, το βράδυ της Τρίτης (21/03), στο Instagram, o Γιώργος Καπουτζίδης έγραψε: «Τα εξομολογητικά κείμενα στο Instagram τα αποφεύγω. Στη σειρά, μάλιστα, τα σατιρίζω αρκετά. Ωστόσο, έναν χρόνο από το “φευγιό” του Πάνου (σ.σ. Νάτση) και από την πρώτη προβολή της σειράς, ίσως ήρθε η ώρα για κάποιες εξηγήσεις που χρωστάω σ’ εσάς τους τηλεθεατές. Σε εσάς που είδατε ήδη τις “Σέρρες” και σ’ εσάς που πρόκειται να τις δείτε. Με ρωτήσατε χιλιάδες φορές στο πέρασμα των χρόνων, κάποιες φορές και επίμονα, πότε θα γράψω μια σειρά σαν τις “Σαββατογεννημενες” ή ένα καινούργιο “Παρά πέντε”, αν θα συνεχίσω την “Εθνική Ελλαδος” και γενικά πότε θα γράψω μια σειρα για να γελάσετε».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Έγραψα λοιπόν μια σειρα. Την έγραψα για τα γκέι παιδιά που μεγάλωσαν στην επαρχία, για τους γονείς μας και τα αδέρφια μας, που μπορεί να τους ήρθε λίγο ζορικο στην αρχή, αλλά δεν σταμάτησαν να μας αγαπάνε, ίσως μαλιστα να μας αγάπησαν και περισσότερο από πριν, αντιλαμβανόμενοι ποσο ανάγκη είχαμε την αγάπη τους. Την έγραψα για τους στρέιτ φίλους μας που δεν μας διαχώρισαν ποτέ από την παρέα, αντιμετωπίζοντάς μας ως κάτι διαφορετικό, αλλά και για όσους από εσάς, στο πέρασμα των χρόνων, εξελιχθήκατε με αξιοθαύμαστο τρόπο και διαγράψατε από τη φρασεολογία σας το σαχλό κλισέ “δεν με νοιάζει τι κάνεις στο κρεβάτι σου”, γιατί πολύ απλά κατάλαβατε ότι δεν ήταν ποτέ το κρεβάτι το θέμα. Καταλάβατε πως δεν μας χωρίζει τίποτα, γιατί οι καρδιές ολων μας, τρανς, στρέιτ, γκέι, ιντερσέξ, όλων μας, πάλλονται το ίδιο όταν αγαπούν, και ματώνουν το ίδιο στην απωλεια».

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Καπουτζίδης σημείωσε: «Η σειρά ξεκινάει σεναριακά με μια απώλεια. Και στιγματίστηκε για πάντα από μια απώλεια. Ο “Οδυσσέας” γράφτηκε από εμένα για τον Πάνο. Είμαστε οι δυο μας ένας “Οδυσσέας”, συμπαίκτες, όπως ακριβως ήμασταν και στο ποδοσφαιράκι που παίζαμε κάθε βράδυ στο καμαρίνι του θεάτρου. Και όταν ο Πάνος “έφυγε”, ένα κομμάτι μου πέθανε μαζί του για πάντα. Εύχομαι, ο νεκρός μου εαυτος να είναι μαζί του, κάπου στο σύμπαν, και να παίζουμε ακόμα ποδοσφαιράκι. Και με ό,τι απέμεινε από το ζωντανό μου εγώ, κάτω στη γη, θα θυμάμαι πάντα πόσο ξεχωριστός, πόσο ταλαντούχος, πόσο υπέροχος και σπάνιος άνθρωπος ήταν…».

«Δεν είμαι ο εξωστρεφής “Χοσέ” από τις “Σαββατογεννημένες”»

Με μια νέα ανάρτησή του στο Instagram, ο Γιώργος Καπουτζίδης επεσήμανε με νόημα πως δεν είναι ο εξωστρεφής «Χοσέ», τον οποίο είχε υποδυθεί στη σειρά «Σαββατογεννημένες» του MEGA πριν από περίπου 20 χρόνια.

Χαρακτηριστικά, ο Γιώργος Καπουτζίδης έγραψε: «Θέλω να πιστεύω πως με τη στάση ζωής μου, τα τελευταία χρόνια, έχετε καταλάβει πια ότι δεν πρόκειται να ξαναγράψω το νέο “Παρα πέντε”, ούτε τη συνέχεια της “Εθνικής Ελλάδος”, πως δεν είμαι ο εξωστρεφής “Χοσε” και πως αφησα πίσω μου τα λαμπερά σόου της τηλεόρασης.

Κατόπιν, ο ηθοποιός και σεναριογράφος τόνισε: «Είμαι απλώς ένας “Οδυσσέας”, που βρήκε την Ιθάκη του σε ένα άλλο νησί και ατενίζοντας τη θάλασσα, βρήκε και κάτι – ανολοκλήρωτο ίσως – που μοιάζει ωστόσο με ευτυχία. Γι’ αυτή την ευτυχία μιλάνε άλλωστε οι “Σέρρες”. Αν έχετε όρεξη λοιπόν για ταξίδι, ετοιμάστε βαλίτσες. Ξεκινάμε για “Σέρρες” αύριο. Υ.Γ.: Η σειρά θα προβληθεί μέσα σε δυο εβδομάδες, και διαρκεί συνολικά πεντέμισι ωρες. Όσες ακριβώς χρειάζομαι για να οδηγήσω από την Αθήνα έως τις Σέρρες να δω τους γονείς μου, που με βοήθησαν να γίνω ο “Οδυσσέας” που ήθελα να είμαι».

Λίγα λόγια για τις «Σέρρες» που έγραψε ο Γιώργος Καπουτζίδης

Στη σειρά «Σέρρες», ο ήρωας, ο Οδυσσέας, ζει στην Αθήνα, μακριά από την οικογένειά του. Η περίπλοκη σχέση με τον πατέρα του, τον Λευτέρη, τους έχει οδηγήσει στην αποξένωση. Όταν, όμως, ένα δυσάρεστο γεγονός αναγκάζει τον Οδυσσέα να επιστρέψει στις Σέρρες, όλα αρχίζουν να αλλάζουν. Έτσι, δύο ξένοι στο ίδιο σπίτι, στην ίδια πόλη, πατέρας και γιος, ξεκινούν από το μηδέν να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο.

Έχοντας στο πλευρό του τη Χρύσα και απέναντί του τη Σταματίνα, τη Νάνσυ και τον Θωμά, ο Οδυσσέας θα βοηθήσει τον πατέρα του να σταθεί ξανά στα πόδια του. Μέσα από στιγμές συγκίνησης και γέλιου, ο Οδυσσέας και ο Λευτέρης θα γνωριστούν πραγματικά, θα αγαπηθούν από την αρχή και θα συμφιλιωθούν με τις διαφορές τους, αλλά και με την απώλεια.

Σε μια επαρχιακή πόλη, με εικόνες από μια Ελλάδα που όλοι γνωρίζουμε, ο Οδυσσέας και ο Λευτέρης ανακαλύπτουν ότι ο κόσμος είναι πιο όμορφος όταν αποδεχόμαστε τον εαυτό μας, αλλά και τους γύρω μας, για αυτό που είναι πραγματικά.

Επισημαίνεται ότι το σενάριο είναι του Γιώργου Καπουτζίδης και η σκηνοθεσία του Σταμάτη Πατρώνη. Πρωταγωνιστές είναι οι εξής: Πάνος Νάτσης, Γιώργος Γάλλος, Λένα Δροσάκη, Μαριλού Κατσαφάδου, Γιούλη Τσαγκαράκη, Γιώργος Βουβάκης, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Λουίζα Πυριόχου, Λένα Ουζουνίδου.

Η σειρά «Σέρρες» θα κάνει πρεμιέρα, την Τετάρτη (22/03), και θα προβάλλεται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, στις 21:00, στον ΑΝΤ1.