Μια νέα κόντρα γεννιέται μεταξύ του πιο ακριβοπληρωμένου μοντέλου και γόνου των Kardashian, Kendall Jenner και του οίκου μόδας, Liu Jo. Σε μια καταγγελία που υποβλήθηκε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, η ιταλική εταιρεία κατηγορεί την Jenner, ότι παραβίασε τους όρους ενός συμβολαίου μοντέλου, όταν δεν εμφανίστηκε στη δεύτερη από τις δύο προγραμματισμένες φωτογραφήσεις.

Για τις φωτογραφήσεις θα πληρωνόταν συνολικά 1,5 εκατομμύρια δολάρια, συν μια αμοιβή 20 τοις εκατό. Η Kendall άλλωστε το 2018, ανακηρύχθηκε το πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο, με 22,5 εκατομμύρια δολάρια σαν ετήσια κέρδη, σύμφωνα με το Forbes. Ο manager της αρνείται τους ισχυρισμούς, ενώ ο οίκος μόδας υποστηρίζει ότι το μοντέλο απέρριψε προτάσεις για τον επαναπρογραμματισμό της φωτογράφισης, σύμφωνα με τη μήνυση.

Στην αγωγή της, η Liu Jo ισχυρίζεται ότι η 25χρονη σταρ συμμετείχε στην πρώτη φωτογράφιση τον Ιούλιο του 2019 και ότι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020 της είχε ήδη πληρωθεί 1,35 εκατομμύρια δολάρια. Η δεύτερη είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο τον Μάρτιο του 2020, αλλά η πανδημία του κορωνοϊού της απαγόρευσε το ταξίδι.

Αφού η Κένταλ φέρεται να μην απαντούσε σε κλήσεις που σχετίζονται με τον προγραμματισμό της προτεινόμενης φωτογράφισης στα μέσα Οκτωβρίου, η Liu Jo της είπε ότι παραβιάζει τις υποχρεώσεις της βάσει της συμφωνίας. Δύο ημέρες αργότερα, η Kendall αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι παραβίασε τη συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι ήταν “αδύνατο” για εκείνη να ταξιδέψει στην Ιταλία το φθινόπωρο, σύμφωνα με την καταγγελία.

Επίσης στη μήνυσή της, η Liu Jo είπε ότι αφού η Kendall πρότεινε να αναβληθεί η φωτογράφιση για τον Οκτώβριο, η εταιρεία έμαθε ότι το μοντέλο θα ταξίδευε στην Ιταλία τον Σεπτέμβριο του 2020 για να πραγματοποιήσει φωτογράφιση για διαφορετικό σχεδιαστή. Φωτογραφίες κυκλοφόρησαν με την ίδια να φτάνει σε γυρίσματα του οίκου Versace στα τέλη του μήνα. Φέτος, η Kendall εμφανίστηκε σε διαφημίσεις για την πολυτελή μάρκα.

«Η Kendall Jenner πρότεινε συνεχώς στη Liu Jo εναλλακτικές ημερομηνίες και τοποθεσίες προκειμένου να εκπληρώσει μια συμφωνία, την οποία αναγκάστηκε να καθυστερήσει, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού», είπε ένας εκπρόσωπος τύπου από την εταιρεία που έχει αναλάβει χρέη ατζέντη του μοντέλου. «Η Jenner πρόθυμα προσφέρθηκε να ολοκληρώσει τις υπηρεσίες τιμώντας τις δεσμεύσεις της», τονίζεται στην ανακοίνωση.