Κόλαφος κατά του ηθοποιού Κέβιν Σπέισι ήταν η εισαγγελέας στο δικαστήριο του Λονδίνου, όπου ξεκίνησε η δίκη του για σεξουαλικές επιθέσεις κατά τεσσάρων νεαρών ανδρών.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, που απευθύνθηκε προς τους 9 ενόρκους που θα κρίνουν τον βραβευμένο με δύο Όσκαρ ηθοποιό, είπε ότι «τα θύματα δεν γνώριζαν ο ένας τον άλλο, αλλά είχαν την ατυχία να τραβήξουν την προσοχή του».

Ο Σπέισι χρησιμοποιούσε την επιβολή για ευχαρίστηση

Η εισαγγελέας Κριστίν Άγκνιου είπε στους ενόρκους στο Southwark Crown Court του Λονδίνου ότι ο 63χρονος πρωταγωνιστής του «Seven» και του «House of Cards» είναι «ένας άντρας που νιώθει ευχαρίστηση κάνοντας τους άλλους να αισθάνονται ανίσχυροι και άβολα, ένα σεξουαλικό αρπακτικό».

Η Άγκνιου περιέγραψε στους ενόρκους περιστατικά στα οποία ο ηθοποιός φέρεται να επιτέθηκε σε άνδρες ηλικίας 20 έως 30 ετών εκείνη την εποχή, συμπεριλαμβανομένου ενός καταγγέλλοντος που ισχυρίστηκε ότι «ο Σπέισι άρπαξε το πέος μου με τέτοια δύναμη που ήταν επώδυνο» και ένας άλλος που είπε ότι είχε αποκοιμήθηκε ή λιποθύμησε και ξύπνησε με τον Σπέισι να του κάνει στοματικό σεξ, χωρίς να σταματήσει όταν ο άντρας του το ζήτησε.

Οι δώδεκα κατηγορίες του Σπέισι

Ο Σπέισι βρίσκεται αντιμέτωπος με δώδεκα κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων της σεξουαλικής επίθεσης, της άσεμνης επίθεσης και της πρόκλησης ενός ατόμου σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Στις ΗΠΑ επίσης ήταν αντιμέτωπος με ανάλογες κατηγορίες, ωστόσο κάποιες τέθηκαν στο αρχείο και μία αποσύρθηκε, καθώς ήρθε σε συμφωνία με τον καταγγέλλοντα.

Ο συνήγορός του, Πάτρικ Γκιμπς, είπε ότι ο Σπέισι αρνείται όλους τους ισχυρισμούς περί μη συναινετικής σεξουαλικής δραστηριότητας και κάλεσε τους ενόρκους να αναρωτηθούν μήπως συμβαίνει κάτι άλλο.

Τα περιστατικά μεταξύ 2000 και 2013

Οι κατηγορίες σχετίζονται με υποτιθέμενα περιστατικά στο Λονδίνο τη δεκαετία από το 2000 έως το 2013, κατά τη διάρκεια της 12ετούς περιόδου στην οποία ο Σπέισι υπηρέτησε ως καλλιτεχνικός διευθυντής στο θέατρο Old Vic του Λονδίνου.

Το φερόμενο θύμα των επεισοδίων του 2005 είναι τώρα στα 40 του, ενώ οι δύο άνδρες που φέρεται να ενεπλάκησαν στα περιστατικά του 2008 και του 2013 είναι τώρα στα 30 τους, δήλωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου όταν απήγγειλε τις κατηγορίες πέρυσι.

Ο Σπέισι έχει κερδίσει δύο Όσκαρ, για τους ρόλους του στις ταινίες «The Usual Suspects» και «American Beauty». Επέστρεψε στην υποκριτική τα τελευταία χρόνια μετά την αποχώρησή του από το «House of Cards». Ο ηθοποιός πρωταγωνίστησε στη σειρά του Netflix για πέντε σεζόν πριν απολυθεί το 2017 για κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά εντός και εκτός πλατό.

Με πληροφορίες από το CNN

Κεντρική φωτογραφία: Getty Images