Λίγοι πρέπει να είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν τον Khaby Lame. Κυρίως όσοι δεν έχουν στενή σχέση με το TikTok. Βέβαια, η φήμη του έχει εξαπλωθεί σε όλα τα social media, επομένως ίσως σε κάποια γωνιά του διαδικτύου να τους έχει εμφανιστεί έστω και ένα βίντεό του. Ο Khaby Lame είναι το αστέρι που φώτισε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όταν ο κορωνοϊός είχε εξαπλωθεί παγκοσμίως.

Στα μόλις 22 έτη του έχει καταφέρει, χωρίς ιδιαίτερο κόπο, να αποκτήσει 149 εκατομμύρια ακόλουθους συνολικά στο TikTok. Για την ακρίβεια, παρά το γεγονός ότι τα βίντεό του είναι αστεία, δεν χρησιμοποιεί ούτε μία λέξη. Όλα γίνονται με μία χαρακτηριστική κίνηση των χεριών του, καθώς και με τις εκφράσεις του προσώπου του. Η επιτυχία του αυτή δε, έχει μεταφραστεί σε τρελά ποσά και πολλές συνεργασίες με κορυφαία brands, όπως το Netflix, την Amazon Prime, τη Juventus και πάει λέγοντας.

Όσον αφορά το ποσό που λαμβάνει, πρόκειται για 750 χιλ. δολάρια ανά ανάρτηση στο TikTok, ενώ ο μάνατζερ του (έχει και μάνατζερ, ναι) δήλωσε πως αναμένεται να βγάλει φέτος 10 εκατ. δολάρια. Μάλιστα, μέσα στη χρονιά, έκλεισε πολυετές συμβόλαιο με την Hugo Boss, και έγινε πρόσωπο της καμπάνιας #BeYourOwnBOSS του οίκου πλάι σε άλλους διάσημους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων την Kendall Jenner και τον Anthony Joshua.

@khaby.lame ??‍♂️????? #learnfromkhaby #learnwithtiktok @tiktok ♬ suono originale – Khabane lame

Και όλα τα παραπάνω προέκυψαν όταν όλος ο κόσμος ήταν κλεισμένος στο σπίτι του. Ο Lame ήταν από τους ανθρώπους που εκμεταλλεύτηκαν τον άπειρο χρόνο που είχαμε στη διάθεσή μας από τη μία μέρα στην άλλη, καθώς και το γεγονός ότι όλοι περνούσαμε την ημέρα μας στα social media. Κυρίως στο TikTok.

Khaby Lame: Γεννημένος στη Σενεγάλη και μεγαλωμένος στην Ιταλία

Ο ίδιος σε ηλικία ενός έτους μετακόμισε στην Ιταλία, και συγκεκριμένα στο Τορίνο, με την οικογένεια του. Μεγάλωσε σε ένα δημόσιο κτίριο, όπου ζούσε μόνιμα μέχρι και πριν από λίγους μήνες. Από το εργοστάσιο που δούλευε απολύθηκε τον Μάρτιο 2020, γι’αυτό και στο TikTok βρήκε μία διέξοδο από τον σκληρό εγκλεισμό σε μία περίοδο, που η Ιταλία δοκιμάζονταν σκληρά από την πανδημία.

Aν και δεν είναι ακόμη Ιταλός πολίτης, μιλάει άπταιστα ιταλικά και είπε ότι θεωρεί την Ιταλία πατρίδα του. Έκανε αίτηση για υπηκοότητα και, καθώς περιμένει να περάσει τη διαδικασία, είπε ότι του ήταν δύσκολο να ταξιδέψει για διάφορες εκδηλώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες με το σενεγαλέζικο διαβατήριό του.

@khaby.lame Mention your hairdresser ?? #learnfromkhaby #learnontiktok @tiktok @tiktok creators ♬ suono originale – Khabane lame

Τα πρώτα του βίντεο δεν διέφεραν σε τίποτα από αυτά που ανέβαζαν συνομήλικοί του σε όλο τον κόσμο. Χόρευε, έπαιζε video games και έδειχνε σκηνές από την καθημερινότητά του. Μέχρι που κατάφερε να βρει το σωστό μονοπάτι για τον δρόμο προς την επιτυχία: τα βίντεο αντιδράσεων. Ανακάλυπτε παράλογα βίντεο και αντιδρούσε προτείνοντας απλές, ρεαλιστικές λύσεις σε προβλήματα που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υφίστανται.

@khaby.lame Whyyyyy ?? whyyyy?? Whyyyy!!!!!! ??‍♂️?‍?️ Thanks uncle @alessandrodelpiero #learnfromkhaby #learnwithtiktok @tiktok ♬ suono originale – Khabane lame