Ξεκίνησε ως μοντέλο και μούσα του  εκκεντρικού Jean Paul Gaultier. Η Laetitia πάντα ανατρεπτική εμφανίζεται εκεί που δεν την περιμένεις χωρίς να φοβάται να σπάσει τους κανόνες και τις νόρμες που προσπάθησαν να της επιβάλουν. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο γαλλικό Telerama του τεύχος Ιανουαρίου όπου φωτογραφίζεται γυμνή  «Ήθελαν να με μεταμορφώσουν, αλλά αντιστάθηκα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Télérama (@telerama)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Laetitia Casta (@laetitiacasta)

Την παρθενική της εμφάνιση ως ηθοποιός η Laetitia Castaτην έκανε  στο «The Island» του Βούλγαρου σκηνοθέτη Kamen Kalev το 2011, μια ταινία που δεν γνώρισε μεγάλη επιτυχία ήταν όμως αρκετή για να κάνει την αρχή σε έναν χώρο που έμελλε να την λατρέψει. Το σενάριο την ήθελε απομονωμένη σε ένα νησί, να αγωνιά αβοήθητη όταν ήρθε αντιμέτωπη με την προοδευτική τρέλα του συντρόφου της.

Παρότι αρχάρια ακόμα οι κριτικές ήταν ενθαρρυντικές, είχε καταφέρει να εκπληρώσει τον δύσκολο ρόλο της με αρτιότητα. Η συνέχεια επέλεξε να είναι ανατρεπτική προσπαθώντας να προσεγγίσει απαιτητικές δουλειές όπως εκείνη στην οποία υποδύθηκε την Marianne.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Laetitia Casta (@laetitiacasta)

Ο ανήσυχος χαρακτήρας της δεν έμεινε μόνο στον προστατευμένο χώρο του κινηματογράφου αντίθετα, τόλμησε να δοκιμάσει τις δυνάμεις τις και στο θέατρο ερμηνεύοντας την Ondine, σε σκηνοθεσία Jacques Weber. Πιο προβλέψιμος ήταν ο ρόλος της ως Φαλμπάλα στο Αστερίξ και Οβελίξ το 1999, αν και αργότερα εισήχθη σε πιο απαιτητικές μυθοπλασίες. Κατά την διάρκεια της καριέρας της έχει συνεργαστεί επίσης με  τους Ραούλ Ρουίζ, Πασκάλ Τόμας, Ντάμιεν Οντούλ και Τσάι Μινγκ-λιάνγκ. Η Laetitia Casta αυτήν την περίοδο παίζει στο La Croisade, έναν οικολογικό μύθο τόσο αστείο όσο και υπεύθυνο, σε σκηνοθεσία του Louis Garrel.