Πολλοί την χαρακτήριζαν η «Αντζελίνα Τζολί» της Ελλάδας. Η Λιάνα – Εύα Αμούτζα επί χρόνια δούλευε ως μοντέλο και αργότερα ήταν ιδιοκτήτρια ινστιτούτου αισθητικής. Ωστόσο, πριν από 9 μήνες ένιωσε μια έντονη αδιαθεσία και υπέστη ανακοπή καρδιάς. Ο αδελφός της μίλησε στο Tlive με την Τατιάνα Στεφανίδου στον Alpha καταλογίζοντας στην καθυστέρηση έλευσης του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στην αδυναμία της Λιάνας – Εύας Αμούτζα να επανέλθει και να πέσει σε κώμα για εννιά ολόκληρους μήνες.

Όπως αποκάλυψε ο αδελφός της, το ασθενοφόρο καθυστέρησε να έρθει, οι γιατροί κατάφεραν να την επανάφεραν, ενώ επί εννέα μήνες ήταν σε κωματώδη κατάσταση, καθώς είχε υποστεί μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

«Ήταν ανακοπή καρδιάς και από εκεί και μετά ήταν 9 μήνες στο νοσοκομείο μέσα με εγκεφαλική δραστηριότητα «μηδέν», ας το πούμε έτσι. Έμεινε χωρίς οξυγόνο πάρα πολύ χρόνο. Άργησε πάρα πολύ να έρθει το ΕΚΑΒ. Έσβησε ξαφνικά, ένιωσε αδιαθεσία και απλώς την πρόδωσε η καρδιά».

«Επανάφεραν στην ουσία τα ζωτικά όργανα αλλά όχι τον εγκέφαλο. Ο εγκέφαλος είχε υποστεί βλάβη, ποτέ δεν επικοινώνησε με το περιβάλλον», εξομολογήθηκε για πρώτη φορά ο αδελφός της άτυχης γυναίκας στο Tlive με την Τατιάνα Στεφανίδου το μεσημέρι της Παρασκευής στον Alpha.