Αποκαλύφθηκε η 49η έκδοση του ημερολογίου της Pirelli, για το 2023, μια ωδή στην γυναίκα με διάσημα μοντέλα, ηθοποιούς, αθλήτριες και ακτιβίστριες που πόζαραν στον φακό της Emma Summerton. Το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό.

Με τίτλο «Γράμματα αγάπης στη Μούσα» παρουσιάστηκε στο μουσείο σύγχρονης τέχνης Pirelli Hangar Bicocca στο Μιλάνο. Η Αυστραλή φωτογράφος απαθανάτισε 14 μοντέλα, καθένα από τα οποία σε ένα ονειρικό σκηνικό και ενσάρκωνε μια διαφορετική μούσα με την οποία η Pirelli δήλωσε ότι είχε στενή σχέση.

Η Karlie Kloss εμφανίζεται ως γνώστης της τεχνολογίας, η Emily Ratajkowski ως συγγραφέας, η Cara DeLevine ως περφόρμερ και η Sasha Pivovarova ως ζωγράφος, η καθεμία από τις οποίες παραπέμπει σε πάθη πέρα από την πασαρέλα και τις φωτογραφήσεις.

Ημερολόγιο Pirelli 2023

Διαβάστε ακόμη: Η ελληνική σόουμπιζ «ξύρισε» το κεφάλι της για καλό σκοπό

«Ήθελα να δώσω βήμα σε όλες τις γυναίκες να μιλήσουν για το ποιες είναι και τι κάνουν. Νομίζω ότι ακούγοντας όλες αυτές τις σπουδαίες γυναίκες να μιλούν για το ταξίδι τους, για το ποιες είναι, ελπίζει ότι θα αποτελέσουν έμπνευση για άλλες γυναίκες – και θα μάθουν οι άνδρες περισσότερα γι’ αυτές».

Ημερολόγιο Pirelli 2023

«Ήθελα να επιστρέψω στην ετυμολογική ρίζα της λέξης ‘μούσα’. Η μούσα αρχικά αντιπροσώπευε την πηγή, όχι μόνο εμπνέοντας αλλά και ως ταλέντα στη λογοτεχνία, την επιστήμη και τις τέχνες. Πάντα με γοητεύουν οι γυναίκες που κάνουν εξαιρετικά, δημιουργικά πράγματα, γυναίκες που, ξεκινώντας από την μητέρα μου, με ενέπνευσαν σε όλη μου τη ζωή και την καριέρα μου. Η ιδέα μου ήταν να γιορτάσω αυτές τις εξαιρετικές γυναίκες και να δημιουργήσω έναν κόσμο στον οποίο θα τις εκπροσωπώ».