Θλίψη έχει σκορπίσει από χθες, η είδηση του θανάτου του Mark Lanegan. Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός των Screaming Trees και των Queens of the Stone Age, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών. Η αιτία θανάτου δεν έχει προσδιοριστεί, ωστόσο σύμφωνα με το Variety, λέγεται πως πέρασε Covid και ταυτόχρονα είχε μια ασθένεια στα νεφρά.

«Ο αγαπημένος μας φίλος Mark Lanegan πέθανε σήμερα το πρωί στο σπίτι του στο Killarney της Ιρλανδίας», αναφέρει ο λογαριασμός του στο Twitter. «Αγαπημένος τραγουδιστής, τραγουδοποιός, συγγραφέας και μουσικός, ήταν 57 ετών και άφησε πίσω του τη σύζυγό του Shelley. Δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες πληροφορίες αυτή τη στιγμή. Η οικογένεια ζητά από όλους να σεβαστούν την ιδιωτικότητά τους αυτή τη στιγμή».

Ο Αμερικανός τραγουδιστής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην αγροτική πολιτεία της ανατολικής Ουάσιγκτον. Έγινε γνωστός ως τραγουδιστής των Screaming Trees. Ήταν επίσης γνωστός ως μέλος των Queens of the Stone Age και The Gutter Twins. Κυκλοφόρησε έντεκα σόλο στούντιο άλμπουμ από το 1990, καθώς και τρία άλμπουμ συνεργασίας με την Isobel Campbell και δύο με τον Duke Garwood.

Κατάφερε να νικήσει μετά από μήνες τον κορωνοϊό που τον άφησε σε κώμα.  Η βιογραφία του «Devil in a Coma» όπου περιέγραψε τη βασανιστική, παρά λίγο μοιραία, εμπειρία του, κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Ολοένα και περισσότερο αυτό θύμιζε ένα ατελείωτο χαράκωμα σε μια φυλακή της κομητείας όπου δεν μπορούσα να κουνηθώ, με τη δίκη μου να είναι σκοπίμως απροσδιόριστη, διαρκώς μεταφερόμενη ώστε να με κρατάνε φυλακισμένο. Ό,τι κι αν ήταν αυτό το σκ@@@βαγόνι στο οποίο είχα μπει, δεν ήταν αστείο. Είχα πάρει τις κλωτσιές που μου άξιζαν μέσα στα χρόνια, αλλά αυτό προσπαθούσε να με διαλύσει, σώμα και ψυχή, και δεν μπορούσα να δω φως στο τούνελ».

Στα 12 του, σύμφωνα με τα απομνημονεύματά του, ήταν «καταναγκαστικός τζογαδόρος, αρχάριος αλκοολικός, κλέφτης, πορνό δαίμονας». Μέχρι τα 18, είχε ένα μακρύ ποινικό μητρώο που περιελάμβανε διάρρηξη, κλοπές καταστημάτων, κατοχή ναρκωτικών, βανδαλισμό, ασφαλιστική απάτη και 26 περιπτώσεις ανήλικης κατανάλωσης αλκοόλ. «Ήθελα ενθουσιασμό, περιπέτεια, παρακμή, φθορά, οτιδήποτε, τα πάντα», έγραψε στο Sing Backwards and Weeps. Ο Lanegan ήταν καθαρός για περισσότερο από μια δεκαετία τη στιγμή του θανάτου του.

Με πληροφορίες από Guardian