Η ελληνική κουζίνα δεν είναι πρωτόγνωρη στον Ματ Ντέιμον. Έχει έρθει 2 καλοκαίρια στην Ελλάδα, έχει πάει στη Μύκονο, έχει δοκιμάσει πολλά. Η παρουσία του στη Μεσσηνία για τα γυρίσματα της Οδύσσειας του Κρίστοφερ Νόλαν, τον έφερε μπροστά σε ένα ορεκτικό που δεν είναι τόσο αγαπητό σε όλους, που το τρώνε αρκετοί αυτές τις μέρες της νηστείας και μετά το θυμούνται σε καμιά ταβέρνα το καλοκαίρι. Θα το πάρουν στην αρχή για να υπάρχει, μάλλον όμως δε θα το καταναλώσουν όλο.
Ποιος θα το περίμενε πως ο Ματ Ντέιμον θα γοητευόταν από τη φάβα, ένα ορεκτικό που δεν είναι τόσο τιμημένο; Τόσα ορεκτικά, τόσα φαγητά στην ελληνική κουζίνα, τόσα ντόπια προϊόντα στη Μεσσηνία, ένα μέρος που φημίζεται για τη γουρουνοπούλα του, κι όμως ο Ματ γοητεύτηκε από τη φάβα σα να είναι η μάγισσα Κίρκη!
Η φάβα, ορεκτικό ανώτερο από την ταραμοσαλάτα που κάνει θραύση τη Σαρακοστή, είναι κάτι που εντυπωσίασε τον Ντέιμον, αλλά όχι το μόνο πιάτο.
Ο Ματ Ντέιμον μύησε τον Τομ Χόλαντ στην ελληνική κουζίνα
Κάτοικος της Κορίνθου μίλησε στο Mega για τα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Ακροκορίνθου και ανέφερε πως «διήρκησαν μία ημέρα και υποτίθεται πως είναι οι Αρχαίες Μυκήνες. Στην σκηνή υπήρχαν περίπου 900 κομπάρσοι, από τους οποίους οι 500 ήταν ντόπιοι από τις γύρω περιοχές.
Οι μισοί κομπάρσοι είναι ο λαός που εμφανίζεται στις σκηνές και οι άλλοι μισοί είναι στρατιώτες. Σ’ αυτή τη σκηνή τους ραίνουν και με πέταλα, πρέπει να είναι από τουλίπες γιατί ήταν κίτρινα, κόκκινα και πορτοκαλί. Επειδή δεν άρεσε κάποια στιγμή στον σκηνοθέτη, γύρισαν την σκηνή μέχρι και οκτώ φορές».

Μετά τα γυρίσματα, οι ηθοποιοί πηγαίνουν σε τοπικά μαγαζιά και γεύονται γεύσεις ελληνικής κουζίνας, με τον Ματ Ντέιμον και τον Τομ Χόλαντ να κάνουν αρκετή παρέα.
Ιδιοκτήτρια ταβέρνας στην περιοχή, μίλησε στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα και περιέγραψε τις γαστρονομικές επιλογές των δύο παγκόσμιων σταρ.
«Ενδιαφέρονται πολύ για τα τοπικά προϊόντα όπως οι ελιές και το λάδι. Σε εμάς γεύτηκαν ταμαροσαλάτα και ψάρια. Ο Ματ Ντέιμον πήρε αρνάκι με κύμινο και δοκίμασε φάβα που του έκανε μεγάλη εντύπωση, ρωτούσε πως την φτιάχνουμε. Του άρεσε επίσης το χταπόδι στη σχάρα».
Αν είναι να κλέψει η Ελλάδα την καρδιά του Ματ Ντέιμον με αυτό το ορεκτικό, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.