Πολλοί είναι οι celebrities που έχουν εκφράσει δημόσια την αποδοκιμασία τους προς την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ανατρέψει την διάταξη Roe V Wade, η οποία κατοχύρωνε σε ομοσπονδιακό επίπεδο το δικαίωμα στην άμβλωση. Ανάμεσά τους και η κόρη της Uma Thurman και του Ethan Hawke, Maya, η οποία ήταν καλεσμένη στην εκπομπή του Jimmy Fallon.

Η 24χρονη ζήτησε την άδεια του Fallon για να βρίσει στον αέρα και αφού πήρε την έγκρισή του, βροντοφώναξε «γ@μώ το Ανώτατο Δικαστήριο».

Η ίδια μίλησε αναλυτικά για την σημασία του δικαιώματος στην έκτρωση καθώς όπως είπε και η ίδια: «Όσοι έχουν μεγαλύτερη οικονομική ευχέρεια θα μπορούν πάντα να έχουν πρόσβαση σε εκτρώσεις. Θα μπορούν να ταξιδέψουν σε άλλες πολιτείες/χώρες και θα έχουν πρόσβαση σε ακριβούς και εξειδικευμένους γιατρούς. Οι πιο οικονομικά ευάλωτοι είναι εκείνοι που θα αντιμετωπίσουν τις μεγαλύτερες συνέπειες της απόφασης αυτής.

»Δεν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και θα θέσουν τις ζωές τους σε κίνδυνο.

»Πρέπει να συνεχίσουμε να μαχόμαστε για το δικαίωμά μας αυτό. Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε και θα νικήσουμε, όπως έκαναν και οι γιαγιάδες μας» καταλήγει, με το κοινό να χειροκροτεί.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην έκτρωση που έκανε η μαμά της, η Uma Thurman ενώ ήταν έφηβη και πως το γεγονός ότι δεν έγινε μητέρα σε νεαρή ηλικία της έδωσε την ευκαιρία να επιλέξει εκείνη την μητρότητα την σωστή στιγμή της ζωής της, φέρνοντας στον κόσμο στην Maya.

Όπως είπε και η Hawke στον Fallon, η απόφαση της μητέρας της να κάνει έκτρωση ήταν ουσιαστικά και ο λόγος που γεννήθηκε. «Αν δεν την είχε κάνει, δεν θα είχε γίνει το πρόσωπο που είναι τώρα και σίγουρα δεν θα υπήρχα. Οι ζωές και των δύο γονιών μου θα είχαν εκτροχιαστεί αν η μαμά μου δεν είχε πρόσβαση σε ένα ασφαλές σύστημα υγείας».

Δείτε την ηχηρή δήλωση της Maya Hawke:

Διαβάστε ακόμη στo Nitro.gr: 

«Wedding crasher» o Matt Bellamy των Muse: Έσκασε ακάλεστος σε ελληνικό γάμο μετά την συναυλία | intronews.gr

Bettle Midler: Προτείνει να απαγορεύσουν το Viagra – «Αν η εγκυμοσύνη είναι θέλημα Θεού, το ίδιο και το πεσμένο πέος» | intronews.gr

Η Σοφία Χατζηπαντελή ποζάρει ολόγυμνη στον καθρέφτη της – Φοράει μόνο ένα καπέλο | intronews.gr