H Melinda Gates μετά από σχεδόν ένα χρόνο από τον χωρισμό της με τον Bill Gates, μιλά για το διαζύγιο. Αν και οι δύο τους διατηρούν φιλικές σχέσεις, αποκαλύπτει ότι δεν τον θεωρεί «φίλο» της. Επέκρινε τον συνιδρυτή της Microsoft για τις σχέσεις του με τον χρηματομεσίτη Jeffrey Epstein, ο οποίος αντιμετώπιζε ποινική δίωξη για σωρεία εγκλημάτων σεξουαλικής φύσης και σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, αυτοκτόνησε στο κελί του στη φυλακή το 2019.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη με τον Gayle King του CBS, είπε ότι πολλοί παράγοντες οδήγησαν στο διαζύγιo του ζευγαριού τον περασμένο Μάιο μετά από 27 χρόνια γάμου. Η Gates παραμένει η συμπρόεδρος μαζί με τον τέως σύζυγό της του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates.

«Δεν ήταν μια στιγμή ή ένα συγκεκριμένο πράγμα που συνέβη. Απλώς ήρθε μια χρονική στιγμή όπου υπήρχαν αρκετά και συνειδητοποίησα ότι απλώς δεν ήταν υγιές. Δεν μπορούσα να εμπιστευτώ αυτό που είχαμε», είπε αναφερόμενη στην απόφαση να χωρίσουν. Ακόμα είπε ότι έκλαψε πολλές φορές κατά τη διάρκεια του γάμου της, μερικές φορές ενώ ήταν ξαπλωμένη στο πάτωμα.

Μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου, μετά από 27 χρόνια γάμου, κυκλοφόρησαν φήμες  για εξωσυζυγικές σχέσεις του Bill Gates και ανάρμοστη συμπεριφορά έναντι γυναικών που εργάζονταν στη Microsoft. «Έδωσα κάθε κομμάτι του εαυτού μου σε αυτόν τον γάμο. Ήμουν αφοσιωμένη σε αυτόν τον γάμο την ημέρα που αρραβωνιαστήκαμε και μέχρι την ημέρα που χωρίσαμε. Νομίζω επίσης ότι η κοινωνία συνηθίζει να επιρρίπτει ευθύνες στις γυναίκες σαν να φταίμε εμείς», είπε. «Δεν έκανα τίποτα λάθος, οπότε κρατάω το κεφάλι μου ψηλά» κατέληξε.

H Melinda Gates για τον Jeffrey Epstein

Ένας από τους λόγους του χωρισμού τους ήταν οι σχέσεις του με τον Epstein, τις οποίες εκείνη δεν ενέκρινε. «Του το είχα πει καθαρά», πρόσθεσε η 57χρονη επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος. Η περιουσία της, μετά το διαζύγιο, υπολογίζεται από το περιοδικό Forbes ότι ανέρχεται σε 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παραδέχτηκε ότι η ίδια έχει συναντηθεί με τον Epstain αλλά πως «το μετάνιωσε τη στιγμή που πέρασε την πόρτα». «Ήταν αηδιαστικός, ήταν το κακό προσωποποιημένο. Είχα εφιάλτες αργότερα. Μου ράγισε η καρδιά για αυτές τις νέες», είπε στο CBS.

Ο Epstain εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικες και το δίκτυο των σχέσεων του και των φιλιών του εκτεινόταν από τους πρώην προέδρους των ΗΠΑ Donald Trump και Bill Clinton ως τον πρίγκιπα Andrew της Βρετανίας και τον Γάλλο ατζέντη μοντέλων Jean Luc Brunel, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του σε φυλακή του Παρισιού.