Ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη έχει προκαλέσει διχασμό και έχει κάνει πολλούς σταρ του Χόλιγουντ να προτιμήσουν τη σιωπή. Διότι υπάρχουν εκείνοι που έκαναν γνωστό πως υποστηρίζουν το Ισραήλ και δέχθηκαν σωρρεία αρνητικών σχολίων και εκείνοι που τάσσονται υπέρ της Γάζας, με αποτέλεσμα να δεχθούν συνέπειες.

Για την ακρίβεια μόνο η η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Scream VII», Μελίσα Μπαρέρα, υπέστη τις συνέπειες, καθώς απολύθηκε από το καστ μετά την τοποθέτησή της για την Γάζα. Αυτή η τοποθέτηση της κόστισε ακριβά. 

Η Μελίσα Μπαρέρα είχε γράψει: «Η Γάζα αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζεται σαν στρατόπεδο συγκέντρωσης. Τους στριμώχνουν όλους μαζί, χωρίς να ξέρουν πού να πάνε, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς νερό. Οι άνθρωποι δεν έχουν μάθει τίποτα από την Ιστορία. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να παρακολουθούν σιωπηλά όλα αυτά που συμβαίνουν. ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑ & ΕΘΝΟΚΆΘΑΡΣΗ».

Λίγο αργότερα εκπρόσωπος της «Spyglass», της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από τα «Scream», ανακοίνωσε πως η Μελίσα Μπαρέρα δεν ανήκει πια στο καστ του franchise, εξαιτίας της υποκίνησης μίσους. 

«Η θέση της Spyglass είναι απερίφραστα σαφής: Έχουμε μηδενική ανοχή στον αντισημιτισμό ή στην υποκίνηση μίσους σε οποιαδήποτε μορφή, συμπεριλαμβανομένων των ψευδών αναφορών σε γενοκτονία, εθνοκάθαρση, διαστρέβλωση του Ολοκαυτώματος ή οτιδήποτε ξεπερνάει κατάφωρα τα όρια της ρητορικής μίσους», έγραφε η ανακοίνωση. 

Με τη σειρά του, ο σκηνοθέτης του «Scream VII», Κρίστοφερ Λάντον, αναφέρθηκε στην αποχώρηση της Μελίσα Μπαρέρα μέσω των social media λέγοντας: «Όλα είναι χάλια. Σταματήστε να φωνάζετε. Αυτή δεν ήταν δική μου απόφαση». Μια ανάρτηση που στη συνέχεια διαγράφηκε.