Ο Michael Caine βγάζει σε δημοπρασία αναμνηστικά από τη λαμπρή κινηματογραφική του καριέρα μαζί με προσωπικά του αντικείμενα. Ανάμεσά τους ένα χρυσό Rolex, που εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 16.300 $, και πίνακες από την προσωπική του συλλογή. Η δημοπρασία θα γίνει στο Λονδίνο στις 2 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times του Ηνωμένου Βασιλείου, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός πουλά πολλά από τα αγαπημένα του αντικείμενα καθώς αυτός και η σύζυγός του, Shakira, μετακομίζουν από μια έπαυλη στο Surrey της νοτιοανατολικής Αγγλίας.

Ο διευθυντής πωλήσεων σπιτιών και συλλογών στο Bonhams, Charlie Thomas, που διαχειρίζεται την δημοπρασία, μίλησε στο CNN. «Ο Sir Michael Caine έχει μια απήχηση που αψηφά οποιαδήποτε ηλικία ή εθνικότητα. Οι ταινίες του είναι μέρος της ιστορίας του 20ου αιώνα και οι πλειοδότες θα κατέχουν ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας, ένα αντικείμενο με ασυναγώνιστη αξία».

Στην δημοπρασία συμπεριλαμβάνονται μια καρέκλα σκηνοθέτη από την αστυνομική ταινία «Get Carter» του 1971, και ένα ζευγάρι γυαλιά. Πρόκειται για μια από τις πιο προσωπικές πωλήσεις του Bonhams.  Άλλα ξεχωριστά κομμάτια είναι ένα πορτρέτο του Caine από τον Άγγλο ζωγράφο Lincoln Townley, το οποίο πωλείται για οικονομική βοήθεια στη φιλανθρωπική οργάνωση για την προστασία των παιδιών NSPCC, καθώς και μια αφίσα της κωμωδίας του 1966 «Alfie», η οποία του χάρισε μια υποψηφιότητα στα Όσκαρ. Από τη συλλογή έργων τέχνης του πουλάει το «Les Amoureux Dans L’Arbre» του Marc Chagall, το οποίο αναμένεται να φτάσει τα 68.000 δολάρια.

https://www.youtube.com/watch?v=Re0tjJ3G8wY