Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν και κατηγορούνται για τον θάνατο του Michael K. Williams από υπερβολική δόση. Ο 54χρονος ηθοποιός, γνωστός για τη συμμετοχή του στη σειρά «The Wire», βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη στις 7 Σεπτεμβρίου, πέρυσι, λίγες ώρες αφότου αγόρασε ηρωίνη με δεμένη fentanyl.

Οι τέσσερις άνδρες που συνελήφθησαν την Τρίτη στο Πουέρτο Ρίκο και τη Νέα Υόρκη κατηγορούνται ότι του πούλησαν τα ναρκωτικά που προκάλεσαν τον θάνατό του.  Ο Irvin Cartagena, που συνελήφθη στο Πουέρτο Ρίκο, κατηγορείται για πώληση ηρωίνης με fentanyl. Οι άλλοι τρεις, οι Robles, Cruz, και Macci κατηγορούνται για συμμετοχή σε συνωμοσία για την πώληση των ουσιών.

Οι ερευνητές βρήκαν υλικό από κάμερες από τους άνδρες που φέρεται να πούλησαν στον ηθοποιό τα ναρκωτικά σε δρόμο, μία ημέρα προτού βρεθεί νεκρός. Οι τέσσερις φέρεται να συνέχισαν να πουλάνε τις ουσίες στο Μανχάταν και το Μπρούκλιν, ακόμη και αφότου έμαθαν ότι τα ναρκωτικά τους είχαν σκοτώσει τον Williams.

«Αυτή είναι μία κρίση δημόσιας υγείας και πρέπει να σταματήσει. Τα θανατηφόρα οπιοειδή, όπως η φαιντανύλη και η ηρωίνη δεν ενδιαφέρονται για το ποιος είσαι ή τι έχεις πετύχει. Απλά τροφοδοτούν τον εθισμό και οδηγούν σε τραγωδία», τόνισε ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Damian Williams.

Ο ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Michael K. Williams πέθανε από «οξεία δηλητηρίαση», από τον συνδυασμό ουσιών, συμπεριλαμβανομένου του ισχυρού παυσίπονου fentanyl, ηρωίνης και κοκαΐνης.

Σημειώνεται πως ο θάνατος του Michael K. Williams διερευνήθηκε από το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης, αλλά οι κατηγορίες ασκήθηκαν από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στο Μανχάταν, οι οποίοι αποκάλυψαν ότι οι ύποπτοι ήταν υπό παρακολούθηση καιρό πριν τη θανατηφόρα υπερβολική δόση στον ηθοποιό.

Οι κατηγορίες προέκυψαν από μια πολύμηνη επιχείρηση, κατά την οποία ένας πληρωμένος πληροφοριοδότης που εργαζόταν για το NYPD, έκανε ελεγχόμενες αγορές ηρωίνης στο ίδιο τετράγωνο όπου ο Williams αγόραζε τα ναρκωτικά του. Ένας μυστικός αστυνομικός έκανε μια αγορά λίγες μέρες πριν ο ηθοποιός αγοράσει τη θανατηφόρα δόση του, αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.

Με πληροφορίες από CNN