Τα 85 του χρόνια έκλεισε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Morgan Freeman, με πολλές εμπειρίες και αναμνήσεις στον κόσμο της υποκριτικής και της showbiz γενικότερα. Ο Freeman μοιράστηκε ορισμένες εξ αυτών στην εφημερίδα Bild, δίνοντας μια όμορφη συνέντευξη.

Με πέντε Όσκαρ και Χρυσές Σφαίρες, καθώς και πολλά ακόμη βραβεία, ο Morgan Freeman κουβαλά στις πλάτες του 100 ταινίες, στις οποίες έχει παίξει. Η περιουσία του υπολογίζεται περίπου στα 200 εκατ. δολάρια, χωρίς όμως να του αρέσει η χλιδή. «Δεν χρειάζεται να ζει σε μια τεράστια έπαυλη με πέντε μπάνια, αυτό είναι χαζό», είπε χαρακτηριστικά.

Στην πολιτεία του Μισισιπή, έχει φτιάξει ένα ράντσο σε ένα αγρόκτημα που κάποτε ανήκε στους γονείς του, και όπως λέει στη γερμανική εφημερίδα, έχει πολλά άλογα και αποικίες μελισσών», μιας και λατρεύει τη φύση.

Morgan Freeman: Παραδέχτηκε ότι βίωσε τον ρατσισμό

Όπως είπε ο ίδιος, σε μία ταινία κλήθηκε να υποδυθεί έναν ραδιοφωνικό παραγωγό. Οι λευκοί συνάδελφοί του θα ενσάρκωναν τον ρόλο του επιστήμονα. Όταν ρώτησε αν θα μπορούσε κι εκείνος να πάρει τέτοιο ρόλο, απολύθηκε από το καστ. «Με είδαν ξαφνικά ως πρόβλημα και πολύ επαναστάτη», εξήγησε.

Επιπλέον, όπως παραδέχεται, υπήρξαν ταινίες στις οποίες έπαιξε μόνο και μόνο λόγω του χρώματος του δέρματός του. «Πήρα τον ρόλο μόνο και μόνο γιατί οι δημιουργοί της ταινίας ήθελαν να είναι πολιτικά ορθοί και χρειάζονταν έναν μαύρο ηθοποιό», παραπονιέται σήμερα ο 85χρονος Φρίμαν προσθέτοντας: «Θα έπρεπε να είχα αρνηθεί τότε».

Ο Freeaman, πάντως, πιστεύει ότι ο ρατσισμός δεν θα ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα αν δεν μιλούσαν για αυτόν όλη την ώρα και θεωρεί ότι οι μαύροι δεν θα πρέπει να έχουν ειδική αλλά κανονική μεταχείριση.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Shakira: Απαντά στις φήμες που την θέλουν να βρίσκεται σε νοσοκομείο με κρίση άγχους

Johnny Depp: Η νίκη του στη δίκη άνοιξε ξανά τον διάλογο για επιστροφή του στους Πειρατές της Καραϊβικής

Ελένη Φουρέιρα: Ο αισθησιακός της χορός στο Instagram που προκάλεσε αναστάτωση