Πλάνα από το διαβόητα βίαιο μουσικό φεστιβάλ Altamont που πραγματοποιήθηκε στη βόρεια Καλιφόρνια το 1969 ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Σε αυτό φαίνονται οι Rolling Stones και άλλοι καλλιτέχνες. Το στιγμιότυπο, αν και βουβό, δημοσιεύτηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου στο επίσημο site της. Δεν είναι γνωστό ποιος το τράβηξε, καθώς το υλικό είχε δοθεί σε εταιρεία ανάπτυξης ταινιών.

Όταν η εταιρεία, Palmer Films, σταμάτησε να λειτουργεί στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Κάποιες ταινίες πήρε ο αρχειοφύλακας Rick Prelinger, του οποίου η μεγάλη συλλογή αποκτήθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου. Τότε εργαζόταν για την επεξεργασία και τη δημοσίευση των πλάνων.

Η συναυλία των Rolling Stones καταγράφεται από το πλάι της σκηνής, με κοντινά πλάνα στον Mick Jagger, καθώς και οι πιο τεταμένες – βίαιες σκηνές, ενώ οι εύσωμοι Hells Angels πλαισιώνουν τη σκηνή. Η συμμορία των μοτοσυκλετών είχε προσληφθεί για ασφάλεια, αλλά μόνο αυτό δεν συνέβη.

Επιτέθηκαν τόσο σε ερμηνευτές όσο και σε παρευρισκόμενους κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Κατά τη διάρκεια της ερμηνείας των Stones, ένας θαυμαστής, ο Meredith Hunter, προσπάθησε να ανέβει στη σκηνή μαζί με πολλούς άλλους. Ξεχωριστά πλάνα έδειξαν ότι ο Hunter κρατούσε όπλο, μαχαιρώθηκε και σκοτώθηκε από το μέλος του Hells Angel, Alan Passaro. Ο Mike Mashon της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου δηλώνει ότι το βίντεο δεν δίνει περαιτέρω στοιχεία για τη δολοφονία.

Τι άλλο βλέπουμε εκτός από τους Rolling Stones

Το φεστιβάλ παρουσιάστηκε από τους σκηνοθέτες Albert και David Maysles και Charlotte Zwerin για την ταινία Gimme Shelter. Επίσης, τα χαμένα πλάνα είναι μια ευκαιρία να δούμε παραστάσεις με περισσότερες λεπτομέρειες. Βλέπουμε μια funky ερμηνεία του Carlos Santana και της μπάντας του. Ακόμα οι Crosby, Stills, Nash & Young διακρίνονται στο χρυσό φως του ηλιοβασιλέματος.

Η Grace Slick φαίνεται μπροστά στο Jefferson Airplane, ενώ καταγράφονται οι καυγάδες με τους Hells Angels στη σκηνή. Μάλιστα, σπρώχνουν και να απειλούν άτομα στο κοινό. Ο τραγουδιστής Marty Balin έχασε τις αισθήσεις του από έναν από τους μοτοσικλετιστές κατά τη διάρκεια της παράστασης.