Πριν ένα χρόνο, το σινεφίλ κοινό υποκλινόταν στο ταλέντο του Robert Eggers και στην ταινία The Lighthouse. Λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της ταινίας στις αίθουσες, γινόταν γνωστό πως ο Eggers θα αναλάβει τη σκηνοθεσία για το The Northman, μια ταινία που ήθελε για πολλά χρόνια να κάνει ο Alexander Skarsgård. Ο Σουηδός ηθοποιός έπεισε τον Eggers να προχωρήσουν αυτή την ιδέα που είχε και ο σκηνοθέτης-σεναριογράφος έκανε πράξη την ιδέα.

Το The Northman είναι μια σκανδιναβική εκδοχή του Hamlet, με τον κεντρικό πρωταγωνιστή να λέγεται μάλιστα Amleth. Τον υποδύεται ο Skarsgård και είναι μια κλασική ιστορία ενός παιδιού που βλέπει τον πατέρα του να δολοφονείται και τη μητέρα του να απαγάγεται, όταν ήταν παιδί.

Από εκείνη τη στιγμή ο Amleth μεγαλώνει με ένα και μόνο κίνητρο, να βρει τον νέο βασιλιά των Βίκινγκς που σκότωσε τον πατέρα του, να απελευθερώσει τη μητέρα του και να τον σκοτώσει για να γίνει εκείνος ο νέος βασιλιάς. Γιατί στους Βίκινγκς, όπως και στη ζούγκλα, ο δυνατότερος παίρνει το θρόνο.

Στο The Northman ο Skarsgård είναι στην πιο τρελή του φυσική κατάσταση, ίσως καλύτερη κι από αυτή που είχε στον Tarzan και αποτελεί σίγουρα έναν πολύ σημαντικό πόλο έλξης.

Ο Skarsgård υποδύεται τον κεντρικό ήρωα, ενώ τους γονείς του υποδύονται οι Ethan Hawke και Nicole Kidman. Το καστ συμπληρώνουν η Anya Taylor-Joy, ο Willem Dafoe, o Bill Skarsgård, αδερφός του Alexander, ο Hafþór Júlíus Björnsson που μάθαμε ως Mountain στο Game of Thrones, ο Ian Whyte που μάθαμε ως Γίγαντα στο Game of Thrones, και η Ισλανδή τραγουδίστρια Björk, η οποία μάλιστα σύστησε τον Robert Eggers στον Ισλανδό ποιητή και συγγραφέα, τον Sjon, μαζί με τον οποίο έγραψαν το σενάριο της ταινίας.

Το The Northman είναι ένα σκανδιναβικό παραμύθι, με όλα αυτά τα στοιχεία που μας έδωσαν άφθονα οι Vikings στη σειρά του History Channel, επομένως το ερώτημα είναι γιατί να έχει κάτι το ιδιαίτερο αυτή η ταινία; Η απάντηση είναι πάντοτε στον σκηνοθέτη. Ο Robert Eggers κατέθεσε κάτι σπουδαίο στο The Lighthouse, που αν το πετύχει με το The Northman, θα έχει θέσει ισχυρό ανταγωνισμό για την ταινία της επόμενης χρονιάς.