Τον Ιανουάριο του 2020, περίπου ένα χρόνο μετά την ταινία The Favorite, που αποτέλεσε την πρώτη τους συνεργασία, Γιώργος Λάνθιμος και Emma Stone θα συνεργάζονταν ξανά σε επίπεδο δημιουργίας ταινίας, αυτή τη φορά όμως σε ένα πολύ διαφορετικό ύφος και με διαφορετικά μέσα. Ο Λάνθιμος έφερε την σπουδαία ηθοποιό στην Ελλάδα για να κάνουν γυρίσματα μιας ταινίας-ανάθεσης από την ΕΛΣ. Δύο χρόνια μετά, κι ενώ έχουν κάτι επιπλέον στα σκαριά, με τον Έλληνα σκηνοθέτη να ετοιμάζει δύο ταινίες ακόμα στην Αγγλία, κυκλοφόρησε το trailer αυτής της ταινίας.

ΒΛΗΧΗ. Αυτός είναι ο τίτλος της ταινίας που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 6 Μαΐου στο πλαίσιο των καλοκαιρινών δράσεων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Κέντρο Πολιτισμού.

Ο πολυβραβευμένος Γιώργος Λάνθιμος, αποδεχόμενος την πρόταση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργου Κουμεντάκη και της Διευθύντριας του ΝΕΟΝ Ελίνας Κουντούρη, υπέγραψε την παραγωγή, το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας μικρού μήκους Βληχή, η οποία γυρίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 στην Τήνο, με πρωταγωνιστές την Emma Stone και τον διακεκριμένο Γάλλο ηθοποιό Damian Bonnard.

Το πρόγραμμα The Artist on the Composer, μια συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, διασυνδέει πρωτοπόρους σύγχρονους εικαστικούς και σκηνοθέτες ή/και παραγωγούς ταινιών με τη ζωντανή εκτέλεση ορχηστρικής μουσικής.

Μέσα από έργα που αποτελούν καρπούς νέων αναθέσεων, κάθε καλλιτέχνης συνομιλεί με έργα κλασικών συνθετών, απαλλαγμένος από τις συνήθεις οπερατικές συμβάσεις και την αφήγηση, πραγματοποιώντας άνοιγμα προς ένα κοινό που μπορεί να μην έχει ασχοληθεί προηγουμένως με την όπερα.

Μετά την εγκατάσταση του Νίκου Ναυρίδη το 2019, ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης με τη διεθνή αναγνώριση Γιώργος Λάνθιμος παίρνει τη σκυτάλη της δεύτερης ανάθεσης του The Artist on the Composer και δημιουργεί ένα νέο κινηματογραφικό έργο, το οποίο θα παρουσιάζεται πάντα με συνοδεία μουσικών συνόλων. Το μουσικό σενάριο της ταινίας αποτελείται από έργα των Johann Sebastian Bach,  Tosio Hosokawa και Knut Nystedt, τα οποία θα ερμηνευτούν ζωντανά στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος από τους σολίστ Αγγελίνα Τκάτσεβα (τσίμπαλο), Wu Wei (σενγκ), το κουαρτέτο «Μαρία Κάλλας» και τη Χορωδία της ΕΡΤ.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Sandra Bullock: Ο λόγος που αποφασίζει να αποσυρθεί από την υποκριτική

The Unbearable Weight of Massive Talent: 2.5 ώρες με Nicholas Cage φέρνουν ένα 100% στο Rotten Tomatoes

Adam Project: Χάσιμο χρόνου ή ένα ευχάριστο βράδυ με τη νέα ταινία του Netflix;