To Aquaman 2 είναι ό,τι έχει απομείνει από την καριέρα της Amber Heard στην υποκριτική, καθώς δεν έχει κλείσει κανέναν άλλον μεγάλο ρόλο από το πολύκροτο διαζύγιό της με τον Johnny Depp. Ακόμη και για την συγκεκριμένη ταινία, ο ρόλος της δεν είναι καθόλου σίγουρος με την ίδια να έχει καταθέσει ότι εξαιτίας του πρώην συζύγου της, ο ρόλος της ως Mera έχει «κατακρεουργηθεί» και δεν ξεπερνά τα 8 λεπτά συνολικά.

Επίσης, η 36χρονη ηθοποιός αναφέρει ότι έπρεπε «να παλέψει για να παραμείνει στην ταινία».

Ο Walter Hamada, Πρόεδρος της DC Films κατέθεσε και εκείνος στην δίκη, για να διαψεύσει τους ισχυρισμούς της Heard. Καταθέτει ότι όντως η παραγωγή ήθελε την Heard εκτός του sequel του Aquaman (2018) αλλά ο λόγος δεν είχε να κάνει με την υπόθεση του διαζυγίου της και τις κατηγορίες του Depp.

Σύμφωνα με εκείνον, η κακή χημεία που είχε η Heard με τον Jason Momoa, τον πρωταγωνιστή, ήταν ο λόγος που σκέφτηκαν να την αντικαταστήσουν. Η Amber είχε αναφέρει σε άλλη κατάθεσή της ότι το studio σκεφτόταν την Emilia Clarke ή την Blake Lively ως πιθανές αντικαταστάτριές της. Ακόμη, είχε αναφέρει ότι ο Momoa επέμενε να παραμείνει στην ταινία.

«Δεν είχαν και πολλή χημεία μεταξύ τους» αναφέρει ο Hamada για την Amber Heard και τον Jason Momoa. «Ωστόσο, δεν είναι σπάνιο να συμβεί κάτι τέτοιο σε μία ταινία με ένα πρωταγωνιστικό δίδυμο. Στην πραγματικότητα, η μαγεία του μοντάζ και της παραγωγής είναι που φτιάχνουν την ατμόσφαιρα, σε πολλές περιπτώσεις. Έτσι, όταν βλέπει κανείς την ταινία φαίνονται να τα πηγαίνουν πολύ καλά μεταξύ τους.

Απλά, χρειάστηκε πολύ επεξεργασία στο μοντάζ και το post-production για να φτάσει σε εσάς η τελική εικόνα όπου οι δύο ηθοποιοί φαίνονται να έχουν την πολυπόθητη χημεία» προσθέτει.

Επιπλέον, όταν ο Hamada ρωτήθηκε εάν «μειώθηκαν» οι σκηνές της Amber Heard, όπως η ίδια δήλωσε, εκείνος απάντησε αρνητικά. «Από την αρχή, δεν στοχεύσαμε σε μία ταινία με ρομαντικό τόνο όπως ήταν το πρώτο Aquaman, για να έχουμε την Heard σε αντίστοιχα πολλές σκηνές. Προτιμήσαμε να δώσουμε βάση στην σχέση του Aquaman με τον αδερφό του King Orm, o οποίος έχει πολύ περισσότερο screen-time σε σχέση με την πρώτη ταινία».

Υπενθυμίζεται ότι η Heard είχε καταθέσει ότι όσο γύριζαν το Aquaman 2, της έδιναν καινούρια σκριπτ όπου ο ρόλος της ήταν ολοένα και μικρότερος.

Καταλήγοντας, ο Hamada συμπληρώνει ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με την συμμετοχή της Amber ούτε στην πρώτη, ούτε στην δεύτερη ταινία.

Προς το παρόν, η Amber Heard συμπεριλαμβάνεται ακόμη στο Aquaman and the Lost Kingdom, όμως η εκτόξευση της αρνητικότητας που συνοδεύει το όνομά της σε συνδυασμό με την κακή της χημεία με τον Momoa και τους fans της ταινίας που θέλουν την αντικατάστασή της, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Η ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της στις 17 Μαρτίου 2023.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Depp-Heard: Οδεύει προς το φινάλε η δική, καταθέτει η Kate Moss

Johnny Depp: Πόσοι τον υποστηρίζουν πραγματικά και πόσοι τον χρησιμοποιούν για να τα χώσουν στο #MeToo;

Johnny Depp: Πρώην συνεργάτες του καταθέτουν ότι είχε γίνει «αδύνατον» να δουλέψουν μαζί του λόγω των καταχρήσεων