Η μάχη με τον εθισμό είναι συνήθως δύσκολη να αποτυπωθεί στην μεγάλη οθόνη. Ο σκηνοθέτης και συν-σεναριογράφος Felix Van Groeningen στο «Beautiful Boy», αντιθέτως, απεικονίζει τις μάχες ενός νεαρού άνδρα με τη μεθαμφεταμίνη ως μια σειρά από ιστορίες. Οι προσπάθειες του πατέρα του να τον τραβήξει από τον βούρκο, όπου ολοένα και βουλιάζει, φαίνονται άκαρπες. Αν και οι ταινίες αυτές καταλήγουν κλισέ, αυτή τη φορά δεν συμβαίνει το ίδιο.

Είναι μια σπαρακτική αληθινή ιστορία που σίγουρα θα παρακινεί τα συναισθήματα των θεατών, ειδικά αυτών που έχουν βιώσει και οι ίδιοι κάποιον εθισμό. Ωστόσο, υπάρχει μια αποστασιοποίηση στην προσέγγιση του Van Groeningen που τον εμποδίζει να επιτύχει την συναισθηματική σύγκρουση που φαινομενικά ήθελε. Η κυρίαρχη αισθητική και η τέχνη του κινηματογράφου πνίγει την υποκείμενη αλήθεια των ερμηνειών των πρωταγωνιστών. Την προβάλλει με έναν πρωτόγνωρο τρόπο.

Ο Steve Carell και ο Timothee Chalamet ζωντανεύουν την ιστορία του πατέρα και του γιου David και Nic Sheff. Το «Beautiful Boy» βασίζεται και στα δύο απομνημονεύματά τους: David’s Beautiful Boy: A Father’s Journey Through His Son’s Addiction  και Nic’s Tweak: Growing Up on Methamphetamines.

Ο Van Groeningen, ο Βέλγος σκηνοθέτης του οποίου το «The Broken Circle Breakdown» κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2014, σε τοποθετεί μέσα στην απομακρυσμένη, δασώδη κομητεία Marin της Καλιφόρνια, ακριβώς απέναντι από τη γέφυρα Golden Gate από το Σαν Φρανσίσκο. Είναι η καλύτερη επιλογή αν ψάχνεις για μια ταινία στο Ertflix.

Η υπόθεση του Beautiful Boy

Ο Nic είναι παιδί χωρισμένης οικογένειας και ζει αρμονικά ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται, με τον πατέρα του, τη νέα του σύζυγο και τα νέα του αδέρφια. Είναι ένας τυπικός έφηβος, άριστος μαθητής, μετρίως επαναστατημένος, ευγενικός και έχει όλη τη ζωή μπροστά του. Είχε αρχίσει να πειραματίζεται με τα ναρκωτικά όταν ήταν 12 ετών, αλλά στην εφηβεία του δοκίμασε για πρώτη φορά μεθαμφετανίνη.

Πολύ γρήγορα μεταμορφώθηκε σέ έναν πλήρως εξαρτημένο από ουσίες έφηβο και παρά τις προσπάθειες αποτοξίνωσης και τις υποσχέσεις βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στον κόσμο των ναρκωτικών. Ο πατέρας του αγωνίζεται να κρατήσει την οικογένεια ενωμένη και με τη δύναμη της αγάπης να σώσει το «όμορφο αγόρι» από τα δίχτυα της εξάρτησης. Μια οικογένεια αντιμέτωπη με τον δαίμονα της εξάρτησης, δυο άνθρωποι που έχουν χάσει τον δρόμο τους, αλλά θα ξαναβρούν ο ένας τον άλλον, καθώς και τον εαυτό τους.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Ο Johnny Depp κάνει comeback: Η φωτογραφία του πρώτου απρόσμενου κινηματογραφικού ρόλου του μετά τη δίκη

Ταινίες της εβδομάδας 11/8-17/8: Μια ρομαντική ιστορία του Καστελίτο και ένα αστυνομικό θρίλερ σε προσκαλούν στο σινεμά

Armie Hammer: Η σειρά που «φωτίζει» τις σκοτεινές πτυχές του ηθοποιού – «Είμαι κανίβαλος»