Το Belfast, το νέο δράμα εποχής, δια χειρός Kenneth Branagh, μας ταξιδεύει στην ιρλανδική ομώνυμη πόλη κατά τη διάρκεια των 60s, στην πιο προσωπική ταινία που έχει γράψει και σκηνοθετήσει ο γνωστός δημιουργός μέχρι σήμερα.

Ένα νεαρό αγόρι, ο Buddy, ζει στην Ιρλανδία την εποχή των Ταραχών. Ο τόπος δεν επιλέχτηκε τυχαία αφού οι ίδια η οικογένεια του Branagh έφυγε από την Βόρεια Ιρλανδία όταν εκείνος ήταν 9 ετών, εξαιτίας της ταραχώδους πολιτικής κατάστασης της εποχής.

Belfast

Η ταινία, περιέχει διάφορα βιογραφικά στοιχεία του υποψήφιου για Όσκαρ σκηνοθέτη και ηθοποιού.

Το τρέιλερ της ταινίας μας ταξιδεύει από το σύγχρονο Belfast στο 1969:

Στο ρόλο του Buddy, πρωταγωνιστεί ο μικρός Jude Hill. Τον ρόλο της μητέρας του ενσαρκώνει η Caitriona Balfe, του πατέρα του, ο Jamie Dornan, της γιαγιάς του, η Judi Dench και του παππού του ο Ciarán Hinds.

Το Belfast, είναι μια σχεδόν αυτοβιογραφική ταινία βασισμένη στην ανατροφή του ίδιου του Branagh στη πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας τη δεκαετία του 1960.

Στο φεστιβάλ του Μπέλφαστ Féile an Phobail,  ο Branagh αποκάλυψε: «Είναι μια πολύ προσωπική ταινία, που διαδραματίζεται εν μέρει στο Μπέλφαστ και εν μέρει αλλού. Εν μέρει στο παρελθόν και εν μέρει στο παρόν. Ελπίζω να υπάρχει χιούμορ και ελπίζω να είναι συναισθηματικό. Είναι μια ματιά σε έναν κόσμο και ένα μέρος σε αναταραχή, μέσα από τα μάτια ενός εννιάχρονου παιδιού».

Είναι μια τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης σε ένα πολιτικά ταραγμένο περιβάλλον.

Η ταινία έχει βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Σεναρίου, αλλά έχασε την πρωτιά ως το Καλύτερο Δράμα, από το The Power of the Dog, με πρωταγωνιστή τον Benedict Cumberbatch.