Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης των «Life of Pi» και «Brokeback Mountain», Ang Lee, πρόκειται να σκηνοθετήσει τη νέα βιογραφική ταινία για τον θρυλικό αστέρα Bruce Lee, παραγωγής της 3000 Pictures της Sony. Ο Dan Futterman, ο οποίος έγραψε τα «Capote» και «Foxcatcher» βρίσκεται στο σενάριο, ενώ να σημειωθεί πως παλαιότερες εκδοχές έχουν γράψει οι Jean Castelli, Alex Law και Mabel Cheung και Wells Tower.

Πρωταγωνιστής θα είναι ο 32χρονος γιος του σκηνοθέτη, Mason Lee, του οποίου το βιογραφικό είναι λιτό, καθώς περιλαμβάνει συμμετοχές στις ταινίες «Billy Lynn’s Long Halftime Walk», «The Hangover Part II», καθώς και στην ταϊβανέζικη ταινία «Stand By Me».

Bruce Lee

O Bruce Lee με καταγωγή από Χονγκ Κονγκ πέθανε σε ηλικία 32 ετών, το 1973, μετά από μία σύντομη, αλλά με διάρκεια, παρουσία στο Χόλιγουντ ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος των πολεμικών τεχνών. Υπήρξε, μάλιστα, ο ιδρυτής της πολεμικής τέχνης Τζιτ Κουν Ντο. Οι ταινίες του, συμπεριλαμβανομένων των «Fist of Fury», «Enter the Dragon» και «The Way of the Dragon», καθώς και η τηλεοπτική σειρά «The Green Hornet» έκαναν τις πολεμικές τέχνες δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο, στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του ’70.

Διαβάστε ακόμη: Ο Aaron Taylor-Johnson είναι το φαβορί για τον επόμενο James Bond: Ποιος είναι ο 32χρονος που έκανε «σκόνη» μεγάλα ονόματα προτεινόμενα για τον ρόλο

«Ο Bruce Lee δεν ήταν πλήρως αποδεκτός ούτε ως Αμερικάνος αλλά ούτε και ως Κινέζος. Ήταν μια γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης που εισήγαγε το κινέζικο Gung Fu στον κόσμο, ένας εμβληματικός καλλιτέχνης που έφερε επανάσταση τόσο στις πολεμικές τέχνες όσο και στον κινηματογράφο δράσης», ανέφερε ο σκηνοθέτης Ang Lee.

O Bruce Lee βρισκόταν προ των πυλών για την επιτυχία «Enter The Dragon» όταν πέθανε ξαφνικά πριν την κυκλοφορία της ταινίας.