Η τρίτη ταινία του σύμπαντος του Fantastic Beasts, το Secrets of Dumbledore, έκανε την πρεμιέρα του στην Νότιο Αμερική -στην κύρια αγορά στην οποία στοχεύει η Warner Bros.- το σαββατοκύριακο που μας πέρασε και οι πρώτες εικόνες του Box Office δεν είναι αυτές που θα ήθελε το στούντιο παραγωγής.

Η ταινία έκανε άνοιγμα 43 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θεωρείται αρκετά «χλιαρό» καθώς φαίνεται πως τα συνολικά κέρδη της ταινίας με τα βίας θα καταφέρουν να προσπεράσουν το budget της που κόστισε 200 εκατομμύρια δολάρια.

Στο διεθνές κινηματογραφικό τοπίο, η ταινία έχει αρκετές μέρες που παίζεται στα σινεμά και έχει συγκεντρώσει και εκεί άλλα 71 εκατομμύρια τις τελευταίες μέρες, αγγίζοντας το συνολικό ποσό εισπράξεων των 190 εκατομμυρίων. Όσο περνούν οι μέρες αναμένεται όλο και λιγότεροι θεατές να σπεύσουν να κλείσουν εισιτήρια για την συγκεκριμένα ταινία, καθιστώντας το Secrets of Dumbledore σχεδόν αποτυχημένο μιλώντας εμπορικά αν λάβει κανείς υπόψιν το τεράστιο budget του.

Ωστόσο, οι χαμηλές εισπράξεις έχουν να κάνουν περισσότερο με τις προβληματικές διαστάσεις του franchise παρά με την ποιότητα της ίδιας της ταινίας. Οι fans μιλούν για μία ταινία αρκετά δεμένη, η οποία αποτελεί μία «αγκαλιά» για τους πιστούς λάτρεις του Harry Potter, την οποία θα ευχαριστηθεί αρκετά όποιος αποφασίσει να δει.

Το «ξεζούμισμα» ενός μόνο βιβλίου σε 5 ταινίες, η τρανσφοβική συμπεριφορά της J.K. Rowling και οι δικαστικές διαμάχες μελών του cast λόγω της βίαιης συμπεριφοράς τους εκτός γυρισμάτων, έχουν απομακρύνει το ενδιαφέρον του κοινού από τον μαγικό κόσμο των Fantastic Beasts.

Έχουμε αναλύσει εκτενέστερα τους λόγους που προβλέπαμε πως δεν θα πετύχει το τρίτο «πείραμα» της Rowling, εδώ.

Ταυτόχρονα, «κρέμεται» ακόμη στο αέρα η τέταρτη ταινία του franchise, με καμία ανακοίνωση να μην έχει γίνει έως τώρα για το προγραμματισμένο sequel. Από ότι φαίνεται, είναι ακόμη σε σκέψεις στην Warner Bros. για το εάν θα συνεχίσουν ή όχι να επενδύουν στον μαγικό κόσμο της «cancelled» J.K. Rowling.

Secrets of Dumbledore – Δείτε το τρέιλερ της ταινίας η οποία παίζεται ήδη στις ελληνικές αίθουσες

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore – Πως να μην αποτύχει όταν το μισό cast έχει γίνει cancel;

Fantastic Beasts 3: Ο γκέι διάλογος που αφαίρεσε η Κίνα από την ταινία

Ελληνικός αέρας θα «φυσήξει» στο 75ο Φεστιβάλ Καννών