Το πολυαναμενόμενο sequel της ταινίας Avatar είναι έτοιμο και η 20th Century Studios έδωσε στη δημοσιότητα το ομολογουμένως εντυπωσιακό τρέιλερ του νέου sci-fi «έπους» του James Cameron.

Για όσους δεν θυμούνται τα γεγονότα του πρώτου Avatar του 2009, που κρατά το ρεκόρ της πιο επιτυχημένης εισπρακτικά ταινίας που έχει βγει ποτέ, το sequel αφορά την ζωή του Jake Sully από τότε που αποφάσισε να μείνει μόνιμα με την Neytiri στον πλανήτη Pandora.

Το «Avatar: The Way of Water» διαδραματίζεται πάνω από 10 χρόνια από τα γεγονότα του πρώτου Avatar και διηγείται την ιστορία της οικογένειας του Jake, της Neytiri και των παιδιών τους, τα βάσανα που τους ακολουθούν, τα άκρα όπου θα φτάσουν για να παραμείνουν ασφαλείς  από τους ανθρώπους και όχι μόνο αλλά και τις μάχες που θα δώσουν για να παραμείνουν ζωντανοί.

Η πολυαναμενόμενη ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της στις 16 Δεκεμβρίου 2022.

Πριν λίγες μέρες αποκαλύφθηκε και η συνολική διάρκειά της ταινίας η οποία μετράει 3 ώρες και 10 λεπτά, μισή ώρα παραπάνω δηλαδή από την διάρκεια της πρώτης ταινίας, 2 ώρες και 41 λεπτά. Για σύγκριση οι αμέσως επόμενες πιο εισπρακτικές ταινίες όλων των εποχών στο παγκόσμιο box office, το «Avenger: Endgame» και ο «Τιτανικός» έχουν διάρκεια 3 ώρες και 2 λεπτά και 3 ώρες και 14 λεπτά αντίστοιχα.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Σαμ Γουόρθινγκτον, Ζόι Σαλντάνα, Σιγκούρνεϊ Γουίβερ, Κέιτ Γουίνσλετ, Μισέλ Γέο, Βιν Ντίζελ, Ντίλιπ Ράο, Στίβεν Λανγκ και Τζόελ Ντέιβιντ Μουρ.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας: