Την νικητήρια ταινία του φετινού Χρυσού Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών θα έχουν την ευκαιρία να δουν όσο βρεθούν στην παραλία Χιλιαδού, στην Εύβοια, στις 5 Σεπτεμβρίου για μία ειδική προ-φεστιβαλική προβολή. Πρόκειται για το «Τρίγωνο της Θλίψης» (Triangle of Sadness) του πολυβραβευμένου Σουηδού σκηνοθέτη Ruben Östlund, ο οποίος θα είναι και ο ίδιος παρών στην τελετή.

Την ταινία της χρονιάς, όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς, φέρνουν στο ελληνικο κοινό η Feelgood Entertainment, το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η HERETIC για την πανελλήνια πρεμιέρα της.

Τρίγωνο της Θλίψης

Η επιλογή της παραλίας της Χιλιαδού στην Εύβοια δεν είναι, φυσικά, τυχαία, καθώς μεγάλο μέρος της βραβευμένης ταινίας γυρίστηκε εκεί.

Η επίσημη πρεμιέρα του πολυσυζητημένου έργου του Östlund, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις καταξιωμένες ταινίες «Το Τετράγωνο» και «Ανωτέρα Βία», θα φιλοξενηθεί σε μια εντυπωσιακή open-air προβολή στη μαγευτική παραλία, όπου και γυρίστηκε σημαντικό μέρος της ταινίας το καλοκαίρι του 2021.

Τρίγωνο της Θλίψης

Ο δεύτερος Χρυσός Φοίνικας του πολυβραβευμένου Σουηδού σκηνοθέτη είναι μία αχαλίνωτη σάτιρα για τους ρόλους και τις κοινωνικές τάξεις, που στέλνει το διεθνές cast της από τη χλιδή μίας πολυτελούς κρουαζιέρας στις δυσκολίες της επιβίωσης σε ένα ερημονήσι, με τη Χιλιαδού της Εύβοιας να γίνεται το φόντο για το τρίτο μέρος αυτής της αξέχαστης κινηματογραφικής εμπειρίας. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Harris Dickinson, Charlbi Dean αλλά και ο Woody Harrelson.

Η πολυαναμενόμενη βραδιά θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινο ενώ την προβολή θα συνοδεύσει άφθονη μπύρα Fischer.

Η έναρξη της ταινίας θα γίνει στις 20.30. Μην την χάσετε!

Τρίγωνο της Θλίψης

Το «Τρίγωνο της Θλίψης» (Triangle of Sadness) θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου από την Feelgood Entertainment.