Είδαμε το Thor: Love and Thunder στην Avant Premiere που διοργάνωσε η FeelGood Entertainment και έχουμε μία και μοναδική αποστολή: να σας πείσουμε ότι δεν πρόκειται απλά για «άλλη μία ταινία Marvel» αλλά αξίζει να κλείσετε εισιτήριο και να παρακολουθήσετε τις νέες περιπέτειες του «Θεού του Κεραυνού».
Φυσικά, σε αυτό το review δεν θα υπάρξουν spoilers, μόνο μία γενική αποτίμηση των θετικών αλλά και των αρνητικών στοιχείων της ταινίας ως συνολική εμπειρία.
Για όσους νιώθουν «κορεσμό» από τις ταινίες της Marvel, να είναι σίγουροι ότι ενώ το Thor: Love and Thunder δεν θα τους αλλάξει την ζωή, θα είναι ένα πολύ ευχάριστο δίωρο και σίγουρα αξίζει την θέαση στην κινηματογραφική αίθουσα. Έχει πολύ χιούμορ, κάτι που μπορεί να μην αρέσει σε αρκετούς, όσοι όμως απόλαυσαν το Thor: Ragnarok του 2017 -το οποίο «έσπασε» τα ταμεία, θα βρουν συναρπαστική την νέα περιπέτεια του Thor. Ωστόσο, σε αντίθεση με το σχεδόν κωμικό Ragnarok, το Love and Thunder έχει πολλά «σκοτεινά» στοιχεία τα οποία εξισορροπούν την γραμμή μεταξύ σοβαρότητας και κλασικού «μαρβελικού» χιούμορ.
Σε αυτήν την ταινία ο θεατής νιώθει ότι γίνεται μάρτυρας του character development του Thor ως χαρακτήρα μετά τους πολλούς αιώνες που είναι ζωντανός, γεγονός που απέχει πολύ από τον Πρίγκιπα του Asgard τον οποίον γνωρίσαμε στις πρώτες δύο solo ταινίες του ήρωα. Έχει βάθος, έχει ξεκάθαρη εξέλιξη ενώ ταυτόχρονα συμπορεύεται αρμονικά με τους υπόλοιπους χαρακτήρες της ταινίας.
Highlights: H Mighty Thor της Natalie Portman, η οποία επιστρέφει όχι μόνο ως Dr. Jane Foster αλλά για να τιθασεύσει και εκείνη το μυθικό σφυρί του Thor. Όπως είδαμε και στα trailers που έχουν κυκλοφορήσει εδώ και καιρό, η Jane μεταμορφώνεται στην Mighty Thor από τα comics και έρχεται να βοηθήσει τον Thor να αντιμετωπίσει τον πανίσχυρο Gorr, τον «σφαγέα των Θεών». Τον Gorr ενσαρκώνει ο Christian Bale ο οποίος «έσκισε» τον ρόλο κάτι για το οποίο δεν είχε κανείς αμφιβολία. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους «κακούς» που έχουμε δει στο σύμπαν της Marvel. Σίγουρα, αποτελεί τον καλύτερο από την εποχή του Thanos στο Endgame. Τα κίνητρά του είναι απολύτως κατανοητά, οι δυνάμεις του δικαιολογημένες και αρκετές για να τον καθιστούν σοβαρή απειλή ενώ η επιβλητική του παρουσία έρχεται να ισορροπήσει την αρκετά ανάλαφρη και χρωματιστή αισθητική της ταινίας.
Δείτε επίσης: Μην ξεχάσετε τον διαγωνισμό μας όπου κάνουμε Giveaway 5 συλλεκτικά καπέλα και t-shirts από την ταινία
Επιπλέον, αν και η Jane και ο Gorr τραβούν την προσοχή σε πολλά σημεία της ταινίας, δεν «κλέβουν» από τον Thor ο οποίος συνεχίζει να είναι το επίκεντρο και περίτρανος πρωταγωνιστής της ταινίας, σε αντίθεση με το Doctor Strange in the Multiverse of Madness, του οποίου πρωταγωνίστρια θα μπορούσε να είναι και η Elizabeth Olsen στον ρόλο της Wanda Maximoff/Scarlet Witch.
Ο Taika Waititi, ο σκηνοθέτης της προηγούμενης ταινίας Thor αλλά και του οσκαρικού Jojo Rabbit, δίνει ρέστα στην σκηνοθεσία αφού φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει μπει για τα καλά μέσα στο υπερ-ηρωικό στοιχείο. Είναι εμφανές ότι η Marvel Studios τον εμπιστεύτηκε περισσότερο εδώ από ότι στο Ragnarok, καθώς πρόκειται για μία ταινία περισσότερο ισορροπημένη και μεστή.
Bonus η χρήση της Hard Rock/Heavy Metal μουσικής στην ταινία: οι Guns ‘N’ Roses και ο Ronnie James Dio ταίριαξαν εκπληκτικά με πολλές από τις σκηνές δράσεις και με την ευρύτερη 80s/90s rock αισθητική της ταινίας.
Άλλο θετικό της ταινίας: Η μεταμόρφωση της Jane σε Thor αλλά και όλο το premise της ταινίας δεν διαδραματίζονται μέσα στο Multiverse αλλά στο ένα γνωστό μας σύμπαν. Το γεγονός αυτό κάνει την ταινία πιο συγκροτημένη και λογική, μετά τον «πονοκέφαλο» που δημιούργησαν τα «πολυσυμπατικά» γεγονότα των «Loki», «Spider-Man: No Way Home» και «Doctor Strange in the Multiverse of Madness». Ακόμη, συνδέεται ελάχιστα με τα παράλληλα γεγονότα του MCU, γεγονός που απαλλάσσει τον θεατή από το να χρειάζεται να έχει δει άλλες ταινίες, να θυμάται σκηνικά και να έχει διαβάσει ένα σωρό θεωρίες στο internet, κάτι που έγινε κατά κόρον με τις τελευταίες ταινίες της Marvel. Ακόμη και να μην έχει δει καμία άλλη ταινία Thor, οι εξηγήσεις που δίνει η ταινία για το πως φτάσαμε εδώ είναι επαρκείς χωρίς να πέφτει ο σκηνοθέτης στην παγίδα του «exposition», όπου οι χαρακτήρες μας εξηγούν την πλοκή ώστε να καλυφθούν σεναριακές τρύπες.
Όσο για το μέλλον του Thor και της «παρέας» του στο MCU; Αυτή είναι συζήτησ που θα ανοίξουμε σε άλλο άρθρο. Προς το παρόν, σιγουρευτείτε ότι δεν θα φύγετε αμέσως μετά το τέλος της ταινίας καθώς ακολουθούν όχι μία αλλά δύο post-credit σκηνές, οι οποίες έχουν αρκετό ενδιαφέρον και αξίζουν τα έξτρα λεπτά παραμονής στην αίθουσα.
Δείτε το τρέιλερ του Thor: Love and Thunder που κάνει την πρεμιέρα του στην Ελλάδα στις 7 Ιούλιου 2022
Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: