O θρυλικός σκηνοθέτης των «2012», «Godzilla» και της «Ημέρας της Ανεξαρτησίας», Roland Emmerich, εξέφρασε την άποψή του για το πώς επηρέασαν τον κινηματογράφο οι Marvel, DC και το franchise Star Wars. Κι αυτά που είπε δεν θα αρέσουν και τόσο στους φανς των ταινιών υπερηρώων.

Δεν συγκρατήθηκε και πιστεύει ότι η τεράστια προσοχή στη δημιουργία αυτών των υπερπαραγωγών σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερη εστίαση στην δημιουργία νέων ιστοριών. Ο σκηνοθέτης γνωρίζει πώς γίνεται η μεταφορά μιας ταινίας καταστροφής στη μεγάλη οθόνη και πιστεύει ότι αυτό το είδος έχει επηρεαστεί από τις ιστορίες των υπερήρωων και των Τζεντάι.

Ο Roland είπε στο Den of Geek: «Η Marvel και η DC Comics και το Star Wars έχουν κυριαρχήσει. Καταστρέφουν λίγο τον κλάδο μας, γιατί κανείς δεν έχουν τίποτα πρωτότυπο». Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το Star Wars είναι ενδιαφέρον, δεδομένου ότι η αρχική ταινία που κυκλοφόρησε το 1977 τον βοήθησε να γίνει σκηνοθέτης.

Ωστόσο, αξίζει να έχουμε κατά νου ότι πολλά έχουν αλλάξει από τότε και έχουμε δει άλλες δύο κινηματογραφικές τριλογίες να κυκλοφορούν. Επίσης, η Disney έχει βγάλει αρκετές τηλεοπτικές σειρές που έχουν γίνει τεράστιες επιτυχίες. Αυτό που δεν προκαλεί έκπληξη είναι η αποστροφή του να βλέπει ταινίες Superman, Spider-Man και Batman να ανανεώνονται ξανά και ξανά.

Σύμφωνα με το Insider, ο Roland είπε σε έναν δημοσιογράφο για την ταινία του Midway του 2019: «Όταν βλέπω ταινίες της Marvel, τα μάτια μου κλείνουν. Τις παρακολουθώ στο αεροπλάνο για να με πάρει ο ύπνος».

Μάλιστα, δεν είναι ο μόνος σκηνοθέτης που επικρίνει της ταινίες με υπερήρωες. Ο Martin Scorsese εξήγησε στο περιοδικό Empire : «Αυτό δεν είναι σινεμά. Ειλικρινά, το πιο σχετικό που μπορώ να σκεφτώ, όσο καλά φτιαγμένα κι αν είναι, με ηθοποιούς να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, είναι τα θεματικά πάρκα. Δεν είναι ο κινηματογράφος των ανθρώπων που προσπαθούν να μεταφέρουν συναισθηματικές, ψυχολογικές εμπειρίες σε άλλους».