Ένα και μόνο σκίτσο του Spider-Man, σε κόμικ της Marvel, μόλις έγινε η πιο ακριβή σελίδα βιβλίου κόμικ που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία, αφού αγοράστηκε από άνθρωπο αγνώστου ταυτότητας, έναντι 3.36 εκατομμυρίων δολαρίων. Η σελίδα, απεικονίζει τον ίδιο τον Spider-Man, στην αρχική ολόμαυρη στολή του χαρακτήρα και το ρεκόρ τιμής του καταγράφηκε από την Heritage Auctions.

Δεν είναι όμως η μόνη σελίδα του συγκεκριμένου κόμικ που πουλήθηκε για αστρονομικό ποσό. Μία άλλη σελίδα, πουλήθηκε για 288.000 δολάρια. Και οι δύο μαζί, φτάνουν το ποσό αγοράς των 3.648.000 δολαρίων.

Η συγκεκριμένη αγορά αποδεικνύει αυτό που λέγεται καιρό: η τέχνη των κόμικ είναι το ίδιο αγαπητή και πολύτιμη με οποιοδήποτε άλλο ζωγραφικό έργο.

Ο οίκος δημοπρασιών, δεν αποκάλυψε τον αγοραστή, αλλά όποιος και να ήταν, γνώριζε την μακρόχρονη ιστορία του Spider-Man. Οι σελίδες, προέρχονται από την σειρά κόμικ “Secret Wars”, στην οποία οι αγαπημένοι ήρωες μάχονται ενάντι σε διαχρονικούς κακούς, στον πλανήτη Battleworld.

Στην όγδοη έκδοση της limited σειράς, που δημοσιεύτηκε το 1984, ο Spidey τα βάζει με έναν εξωγήινο ήρωα, που φέρει την κλασική κό, την οποία αργότερα καταστρέφει στη μάχη.

Η τελευταία κινηματογραφική μεταφορά του Spider-Man, δείχνει τον διαχρονικό ήρωα με τη συγκεκριμένη μαύρη στολή, παρότι εν τέλει έλαβε ανάμικτες κριτικές.

Πηγή: CNN