Οι παλιότεροι τον έμαθαν από το Kiss of The Spider Woman, το Παιδιά Ενός Κατώτερου Θεού και το Broadcast. Οι σύγχρονες γενιές μέσα από τις σειρές Damages, Goliath και με τον μικρό ρόλο του στο σύμπαν της Marvel ως ο Στρατηγός Thaddeus Ross. Ο William Hurt άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 71 ετών και αποτελεί μια πολύ μεγάλη απώλεια για το σινεμά, το θέατρο και την τηλεόραση στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το Variety, ο φίλος του William Hurt, Gerry Byrne, επιβεβαίωσε τον θάνατο του ηθοποιού από φυσικά αίτια και προκάλεσε θλίψη στην αμερικανική και διεθνή σκηνή, καθώς ο Hurt ήταν ένας πολύ διακριτικός ηθοποιός, που σχεδόν ποτέ δεν έδωσε τροφή για σχόλια εκτός της δουλειάς του και όσοι συνεργάστηκαν μαζί του, είχαν να μιλούν για την ευγένεια με την οποία τους αντιμετώπιζε.

Ο William Hurt έχει στο βιογραφικό του μια οσκαρική νίκη το 1986 για το Kiss of the Spider Woman και άλλες τρεις υποψηφιότητες, το 1987, το 1988 και το 2006, με την τρίτη να είναι η μόνη για Β΄Ανδρικό. Εκτός από την ταινία που του χάρισε το Όσκαρ, ο Hurt άφησε το στίγμα του με τις ερμηνείες του στις ταινίες Big Chill, Body Heat και Παιδιά Ενός Κατώτερου Θεού, Broadcast News και A History of Violence.

Στη δεκαετία του ’80 μάλιστα, την εποχή δηλαδή που ζούσε τις πιο μεγάλες του δόξες, είχε θεωρηθεί ως και sex symbol. Στη δεκαετία του ’90 καταπιάστηκε περισσότερο με λεγόμενους character roles, δηλαδή συμπληρωματικούς στις ταινίες και κατάφερε πάντοτε να διατηρεί μια θέση στο κάδρο, δίχως να υποσκάπτει τον πρωταγωνιστή. Στη σειρά Damages για παράδειγμα ή στο Goliath, μπόρεσε να δώσει τη δική του διάσταση στους ρόλους του και να μείνει ανεξίτηλος στον θεατή.

Το 2008 έκανε την αρχή στο σύμπαν της Marvel μέσα από το The Incredible Hulk και είχε ακόμα 4 εμφανίσεις, στα Civil War, Infinity War, Endgame και στο Black Widow.

Γεννημένος το 1950 στην Ουάσινγκτον, με τη μαμά του Claire Isabel να δουλεύει στο Time και τον πατέρα του Alfred να κάνει καριέρα στο δημόσιο, στον Οργανισμό Διεθνούς Ανάπτυξης και στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο William Hurt είχε την τύχη να μεγαλώσει σε ένα μεγαλοαστικό περιβάλλον. Πολύ περισσότερο όταν η μητέρα του παντρεύτηκε στην πορεία ξανά, αφού χώρισε με τον πατέρα του, τον Henry Luce ΙΙΙ, γιο του εκδότη του Time.

Στα 18 του πήγε στο Tufts University να σπουδάσει θεολογία, όπου και συνειδητοποίησε ότι τον τραβούσε κάτι άλλο. Γρήγορα μεταπήδησε στο Juilliard για να σπουδάσει υποκριτική και μετά από μια θεατρική εμφάνιση, πήρε τον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο στο Altered States. Ένα χρόνο μετά εμφανίστηκε στο πλευρό της Kathleen Turner στο Body Heat, ταινία που μετέτρεψε και τους δύο σε μεγάλους αστέρες του Χόλιγουντ. Μετά ήρθε το Gorky Park και το The Big Chill.

Οι τρεις απανωτές υποψηφιότητες του για Όσκαρ στα τέλη των 80’s, τον άλλαξαν. Η τόση δημοσιότητα στη ζωή του τον πείραξε. «Δεν είναι σωστό η ιδιωτικότητα μου να παραβιάζεται σε αυτό το βαθμό. Είμαι πολύ ιδιωτικός τύπος και έχω το δικαίωμα να είμαι. Δεν είπα ποτέ ότι επειδή είμαι ηθοποιός, μπορείτε να έχετε την ιδιωτικότητα μου, να κλέψετε την ψυχή μου. Δε μπορείτε».

Αυτή η στάση ζωής οδήγησε τον William Hurt να απορρίψει πολλές μεγάλες προτάσεις για πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως στο Jurassic Park και το Misery. Κάποια περίοδο της ζωής του μάλιστα οδηγήθηκε στην εξάρτηση από το αλκοόλ και εκεί ήταν που αποφάσισε ότι δε μπορεί να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και επέλεξε από τότε και μετά ρόλους μακριά από τα φώτα.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Από τους Ταλιμπάν στους ρωσικούς βομβαρδισμούς: Αφγανοί πρόσφυγες έρχονται αντιμέτωποι ξανά με τον ξεριζωμό

Putin: Τραβάει κι άλλο το σχοινί στα άκρα – Ζήτησε από την Κίνα να βοηθήσει στρατιωτικά στην εισβολή

Ιταλία: Το ειδυλλιακό νησί που προσφέρει γερή δόση ιταλικής ομορφιάς