Μία νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει ότι οι Έλληνες αγαπάμε τον καφέ. Μάλιστα, το 84% πίνει καθημερινά καφέ και το 50% καταναλώνουν δύο ή τρεις κούπες την ημέρα.

Όπως αναφέρουν τα ευρήματα έρευνας από την Κάπα Research για λογαριασμό της Ελληνικής Ένωσης Καφέ, προκύπτει ότι το 95% των Ελλήνων αγοράζουν καφέ. Περισσότεροι από 8 στους 10 ερωτηθέντες πίνουν καφέ καθημερινά (84%), ενώ οι περισσότεροι από αυτούς που δεν πίνουν καφέ (66%), φροντίζουν να εφοδιάζουν με καφέ το νοικοκυριό τους. Το 50% των ερωτηθέντων θα καταναλώσουν πάνω από έναν καφέ την ημέρα (συνήθως 2 ή 3). Ακόμα, για το 73% όσων πίνουν καφέ, η συνήθεια του καφέ δεν υποκαθίσταται με την κατανάλωση άλλου ροφήματος όπως είναι το τσάι ή το χαμομήλι.

Αναπόσπαστο κομμάτι των κοινωνικών συναναστροφών ο καφές

Επίσης, το 53% των ερωτηθέντων δεν έχει σκεφτεί ποτέ να κόψει τον καφέ. Ωστόσο, ένα ποσοστό 17% θα το έκανε για λόγους υγείας, το 14% για οικονομικούς λόγους και ένα 13% επειδή ο καφές τού προκαλεί αϋπνία. Συν τοις άλλοις, για το 38% εκείνων που πίνουν καφέ, ο περιορισμός της κατανάλωσής του στο σπίτι, στη δουλειά ή και εκτός σπιτιού, είτε για οικονομικούς λόγους, είτε για άλλα αίτια, θα σήμαινε αυτομάτως και τον περιορισμό των κοινωνικών τους συναναστροφών.

Πάντως, στην εν λόγω έρευνα συμμετείχαν 1.003 άτομα στις 13 Περιφέρειες της χώρας κατά το χρονικό διάστημα από τις 17 έως και τις 24 Ιανουαρίου 2023. Σε αυτήν συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 17 ετών και άνω. Η συλλογή των στοιχείων έγινε κατά 61% (611 άτομα) με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και κατά 39% (392 άτομα) με βάση ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο μέσω του ειδικά διαμορφωμένου online πάνελ της Κάπα Research.