Η σειρά φαντασίας που κυκλοφόρησε στο Netflix το 2019, «The Witcher», σημείωσε τεράστια επιτυχία τόσο στην online streaming πλατφόρμα όσο και στα ratings του IMDB, με την υψηλή βαθμολογία του να έρχεται κόντρα με τις κριτικές των επαγγελματιών. Η δεύτερη σεζόν ανακοινώθηκε αμέσως μετά το φινάλε της πρώτης, ωστόσο οι δυσμενείς συνθήκες με την πανδημία, καθυστέρησαν τα γυρίσματα και εν συνεχεία και τη πρεμιέρα της. Είναι γεγονός πως «Ο Γητευτής», όχι μόνο διέκοψε τα γυρίσματα, αλλά αφού πήρε το πράσινο φως χρειάστηκε να παγώσει ξανά τη διαδικασία εξαιτίας κρούσματος τη μία φορά, με την τύχη τους να μην είναι με το μέρος τους και αργότερα, αφού τον Δεκέμβριο ο πρωταγωνιστής τραυματίστηκε στα γυρίσματα με αποτέλεσμα να επέλθει κι άλλη καθυστέρηση.

Δύο χρόνια μετά -σαν χθες φαίνεται εντωμεταξύ- η σειρά επέστρεψε δριμύτερη με ένα trailer και ανακοίνωση της ημερομηνίας της πρεμιέρας, η οποία θα είναι στις 17 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς. Εκεί δηλαδή κοντά με τα Χριστούγεννα, θα απολαύσουμε λίγο binge-watching σκοτεινού κόσμου. Μαζί με την ημερομηνία, πήραμε και μια πρώτη γεύση από τα νέα επεισόδια, όπως την επιστροφή της Yennefer και του Geralt στο κάστρο Kaer Morhen. Η παραγωγή βέβαια αποκάλυψε και έναν νέο χαρακτήρα ονόματι Lambert. 

Σημειώνεται πως στο συνέδριο WitcherCon, όπου έγινε στην ουσία και η αποκάλυψη της ημερομηνίας, ο πρωταγωνιστής Henry Cavill σχολίασε τα memes του για τα γρυλίσματα, λέγοντας πως «έπαιξα επίτηδες έτσι την πρώτη σεζόν γιατί βρισκόταν στην άγρια φύση, χωρίς την ευκαιρία να επιδοθεί σε ευρείς διαλόγους. Σκέφτηκα, να είσαι ο άνδρας που μιλάει λιγότερο γιατί μοιάζει να σκέφτεται περισσότερο. Αυτή ήταν η πρόθεση».

Αυτά για την πρώτη σεζόν, μιας και η δεύτερη θα τον βρει πιο λαλίστατο. «Ήθελα να γίνει πιο ομιλητικός, περισσότερο διανοητικός – πιο αντιπροσωπευτικός ενός άνδρα που έχει ζήσει 70 χρόνια και που έχει μια φιλοσοφικές τάσεις. Και ναι, μπορεί να είναι μίζερος μερικές φορές χαρούμενος αλλά είναι και σοφός. Είναι εντάξει τύπος παρότι έχει στιγμές όπου γίνεται δυσάρεστος και είναι επίσης ικανότατος για ακραία βία», είπε χαρακτηριστικά. 

Η δεύτερη σεζόν θα αποτελείται από οκτώ επεισόδια, με τους τίτλους των οποίων έχουν ήδη ανακοινωθεί. Σε αυτά, η ιστορία θα είναι πιο γραμμική, μιας και οι ζωές των χαρακτήρων έχουν αρχίσει να διασταυρώνονται. Η δομή της αφήγησης στην πρώτη σεζόν εφαρμόστηκε έτσι ώστε να μπορούμε να διηγηθούμε την ιστορία του Geralt, ενώ η Ciri με την Yennefer θα μπορούσαν επίσης να αποτελούν μέρος της δράσης, όπως εξήγησε η Lauren S. Hissrich.

Οι τυμπανοκρουσίες ισχύουν μόνο για το The Witcher ωστόσο, διότι το Netflix ανακοίνωσε τον ερχομό της 2ης σεζόν αλλά αποφάσισε να ακυρώσει τη συνέχεια της σειράς Cursed, που ήταν αρκετά παρόμοια, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις.