Σε μια απονομή που φαινόταν να κυλάει ομαλά, ο Chris Rock έβαλε φουρνέλο και ξεπέρασε τα όρια, με αποτέλεσμα να δεχτεί τη μήνη του Will Smith. Ο Rock είναι ένας κωμικός που συχνά κινείται στα όρια της σάτιρας και εξίσου συχνά πηγαίνει πέρα από αυτά και κατά το κωμικό του λογύδριο στην απονομή των Oscar, έπιασε στο στόμα του την Jada Pinkett Smith που κυκλοφορεί με ξυρισμένο κεφάλι το τελευταίο διάστημα.

Αυτό όμως συμβαίνει γιατί η ηθοποιός πάσχει από αλωπεκία. Έτσι, όταν ο Chris Rock την αποκάλεσε G.I. Jane, δηλαδή τον ρόλο της Demi Moore στην ομώνυμη ταινία, όπου ξυρίζει το κεφάλι της για να μπει στον στρατό, ο Will Smith έγινε έξαλλος. Η κάμερα έδειξε την Jada, η οποία φάνηκε να νιώθει πολύ άβολα και έκρυψε το πρόσωπό της πίσω από τον Smith.

Εκείνος ανέβηκε στη σκηνή και χαστούκισε τον Chris Rock, κατέβηκε και του φώναξε «μην ξαναπιάσεις τη γυναίκα μου στο στόμα σου». Ο Chris Rock του απάντησε πως ήταν απλά ένα αστείο, όμως ο Will Smith είχε βγει εκτός εαυτού. «Μην ξαναπιάσεις τη γυναίκα μου στο γαμ… στόμα σου» έμεινε να λέει από τη θέση του και ακούστηκε για τα καλά σε όλο το θέατρο.

Το κοινό είχε μείνει σοκαρισμένο και η αντίδραση του Rock δεν έκανε ξεκάθαρο εξ αρχής ότι τα πράγματα ήταν σοβαρά. Άλλωστε, κι ο Will Smith ανέβηκε, έριξε το χαστούκι και κατέβηκε ξανά με ένα αυτάρεσκο χαμόγελο, λες και επρόκειτο για κάτι στημένο. Η μετάδοση μάλιστα έκοψε τα μικρόφωνα των δύο για να μη βγει προς τα έξω μια τέτοια εικόνα και ο Chris Rock φαίνεται να ακούει όσα του λέει ο Smith.

Στο διάλειμμα που ακολούθησε, ο Denzel Washington και ο Tyler Perry πήγαν προς το μέρος του Will Smith και επιχείρησαν να τον ηρεμήσουν, με την κατάσταση να δείχνει αρκετά σοβαρή.

Λίγο αργότερα, ο Will Smith ανέβηκε ξανά στη σκηνή για να παραλάβει το Oscar Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας και στον λόγο του μίλησε για την έννοια της προστασίας της οικογένειας, που ήταν η φιλοσοφία ζωής του μπαμπά των αδελφών Williams, τον ρόλο δηλαδή που υποδύθηκε στο King Richard. Στο τέλος, δήλωσε με χιούμορ «ελπίζω να με ξανακαλέσει η Ακαδημία μετά τα σημερινά».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Sean Penn: Κάλεσε το Χόλιγουντ να μποϊκοτάρει τα Όσκαρ αν δεν επιτρέψουν στον Zelensky να βγάλει ομιλία

Οι ταινίες που έχουν τα περισσότερα βραβεία στην ιστορία των Oscar

Oscar 2022: Πού θα καταλήξουν τα μεγάλα βραβεία – Οι προβλέψεις του Nitro για τη σημερινή απονομή